SEGRE

HABITATGE ECONOMIA

Impulsen més pisos de lloguer barat a Lleida

A través d’un conveni i oferint garanties als propietaris || Talamonte creu que amb més oferta s’estabilitzaran els preus

La reunió d’ahir dels API amb Toni Postius i Sergi Talamonte.

La reunió d’ahir dels API amb Toni Postius i Sergi Talamonte.AJUNTAMENT DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària (API) de Lleida i la Paeria firmaran pròximament un conveni per dotar la ciutat de més habitatges de lloguer assequible. Ernest López Morató, vocal dels API, va explicar que la idea és “facilitar pisos que són difícils de llogar al mercat, per les seues característiques, per ubicar famílies en risc a un preu assequible i oferint l’ajuntament garanties als seus propietaris.” Per exemple, assegurant-los que cobraran o que es faran càrrec dels eventuals problemes que puguin sorgir. De fet, el regidor d’Habitatge, Sergi Talamonte, ja va apuntar que preveien potenciar la xarxa de mediació del lloguer per aconseguir, amb la participació dels API, que més particulars posin els seus pisos de lloguer assequible en lloc de mantenir-los buits, com va publicar aquest diari.

Precisament, López Morató i Sònia Fiter, gerents del Col·legi d’API, es van reunir ahir amb Talamonte i l’edil d’Urbanisme, Toni Postius, per poder avançar en aquest projecte i en altres, com la participació de la Paeria al Saló Inmobiliari Ciutat de Lleida, que se celebrarà els dies 25, 26 i 27 d’octubre a la Llotja. Talamonte va destacar que valoren positivament la participació municipal en aquest certamen en anys anteriors i va anunciar que hi tornaran a assistir, a través de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), que amb la tasca que du a terme a través de la xarxa de mediació de lloguer “al cap i a la fi és un API més de la ciutat”. “Creiem que la falta d’habitatge a Lleida i que l’augment de l’oferta farà que s’estabilitzin els preus. Per tant, la celebració d’aquesta fira és un esdeveniment positiu”, va afirmar.

Els API han programat el certamen del 25 al 27 d’octubre a la Llotja, i hi participarà l’EMU

D’altra banda, els API esperen que la Paeria concreti aviat de quina manera materialitzarà la revisió del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) que va anunciar l’equip de govern, sense frenar l’expedició de llicències. “Ens preocupen moltíssim qüestions com el valor del sòl i el nombre de pisos que es podran construir, per exemple”, van indicar.

tracking