SEGRE

MUNICIPIS ?TOGA?

La Paeria insta a posar fi a la vigilància contínua dels Mossos als jutjats

La Paeria insta a posar fi a la vigilància contínua dels Mossos als jutjats

La Paeria insta a posar fi a la vigilància contínua dels Mossos als jutjatsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va enviar ahir una carta al president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, per demanar-li que “revoqui l’ordre de protecció permanent i presencial per part del cos de Mossos d’Esquadra a les seus judicials a Catalunya, denominat com a dispositiu Toga”.

Aquesta mesura, en funcionament des del febrer i que es va activar després que CDR fessin actes vandàlics com tirar fems als edificis judicials, ha suposat que els jutjats estiguin les 24 hores del dia custodiats per patrulles de la policia catalana. Pueyo va afirmar que “aquesta tasca afecta de manera directa la disponibilitat de Mossos, dificultant la prestació del servei públic que han de prestar a la ciutadania”.

Miquel Pueyo: “Afecta la disponibilitat de Mossos i dificulta la prestació de servei públic”

Així mateix, va recordar que “no s’ha produït cap incident més”. També ahir, i en la mateixa línia, l’Associació Catalana de Municipis (ACM) va anunciar que ha redactat una carta que ha fet arribar als alcaldes dels cinquanta-tres municipis amb jutjat perquè l’enviïn al president del TSJC per demanar-li que faci marxa enrere, així com una moció en el mateix sentit que ha enviat a tots els ajuntament perquè, en el seu cas, sigui aprovada per ple.

El dispositiu Toga també ha estat criticat durament pels diferents sindicats policials, que afirmen que no té sentit i que es deixa de prestar serveis més rellevants.

A les comarques de Lleida, aquesta mesura s’aplica a les seus judicials de Lleida, Cervera, Balaguer, Tremp, Solsona, la Seu d’Urgell i Vielha.

tracking