SEGRE

HABITATGE INCIDÈNCIES

Recollida de firmes per fer fora okupes d'un bloc de Lleida

Veïns de la zona impulsen la iniciativa “farts” de la presència de toxicòmans en un edifici del carrer del Bruc || Ha estat saquejat i és de titularitat bancària

L’entrada del bloc del carrer Bruc que està okupat.

L’entrada del bloc del carrer Bruc que està okupat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns del carrer del Bruc de Cappont iniciaran una recollida de firmes per demanar a l’ajuntament que expulsi els okupes que s’han instal·lat al número 8 d’aquest mateix carrer. Asseguren que aquest bloc ha estat okupat diverses vegades en els últims anys, però que la presència cada vegada més freqüent de toxicòmans ha generat inseguretat entre els veïns d’aquest carrer.

“Pots passejar pel pàrquing del costat de l’edifici i trobar-te xeringues, paper per fumar heroïna, cartrons de vi i moltes escombraries, a més que fan soroll fins a altes hores de la matinada”, assegura un dels veïns.

Aquest bloc estava projectat com a habitatges d’alt nivell, però les obres mai no es van acabar

“Primer okupaven només els pisos i els anaven fent fora al cap d’un temps, però ara també s’instal·len als locals, que estan tapiats, o al pàrquing”, afegeix.

Aquest edifici, propietat d’una entitat bancària, havia de ser un bloc d’habitatges d’alt estànding les obres del qual mai no es van acabar i des d’aleshores ha estat objecte de saquejos i okupacions.

Davant d’aquesta situació, els veïns del carrer han consultat a l’associació del barri què poden fer sobre això i la seua presidenta els va aconsellar iniciar una recollida de firmes. “Ja fa molts anys que aquest edifici està buit i desvalisat i la intenció amb la recollida de firmes és que l’ajuntament actuï”, diu la presidenta de la veïnal de Cappont, Veni Ros.

“Només volem estar tranquils al nostre carrer i que els treguin d’allà, perquè són gent que té problemes i necessiten ajuda en un lloc en condicions”, diu una comerciant del carrer, mentre que una altra veïna assegura que “hem trucat diverses vegades als Mossos d’Esquadra o a la Guàrdia Urbana per les molèsties que ens generen, però res no ha canviat”.

Els veïns dels voltants del bloc del número 8 del carrer Bruc asseguren que en l’actualitat tenen constància que hi ha okupes en un habitatge de la tercera planta de l’edifici i al pàrquing subterrani i, a més, en un portal hi ha matalassos i cartrons.

tracking