SEGRE

SUCCESSOS MALTRACTAMENT INFANTIL

El nadó agredit continua en coma a l'UCI un mes després

El pare segueix en presó preventiva acusat de lesions

El nadó va ingressar primer a l’Arnau, que va donar l’avís per possible maltractament infantil.

El nadó va ingressar primer a l’Arnau, que va donar l’avís per possible maltractament infantil.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nadó agredit presumptament pels seus pares a Lleida segueix ingressat en estat molt greu a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, i es compleix aquesta setmana un mes del seu ingrés. El petit, que el passat 2 d’agost va complir un mes de vida, va arribar a l’hospital el 13 d’agost derivat de l’Arnau de Vilanova, que va activar el protocol de maltractament infantil al detectar que les lesions que presentava el petit podrien haver estat provocades. Una setmana més tard, els Mossos d’Esquadra van detenir els pares, un home de 39 anys i una dona de 33, que van ingressar a la presó després de declarar davant de la jutge.

La setmana passada, la instructora del cas va ordenar la posada en llibertat provisional de la mare al sospitar que l’autor de l’agressió va ser el pare, que continua en presó preventiva a l’espera de noves diligències. Fonts pròximes al cas van assenyalar que també s’espera l’evolució de l’estat del menor, que es troba en coma induït a causa de les greus seqüeles neurològiques que pateix, per la qual cosa el petit està amb respiració assistida. La Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) va assumir la tutela del menor una vegada va ingressar a l’hospital. A la declaració davant de la jutge, el pare va assenyalar que el nen havia caigut del cabàs quan anaven amb cotxe. Posteriorment, va assenyalar que li havia caigut dels braços i que l’hi havia ocultat a la mare.

Com va avançar SEGRE, els investigadors van trobar signes de violència a la casa i la Fiscalia va ordenar l’arrest de la parella per evitar que quadressin les declaracions al sospitar que les lesions del nadó no havien estat accidentals. El pare té denúncies per suposada violència domèstica d’altres parelles i està pendent d’un judici al penal 3 de Lleida.

tracking