SEGRE

SUCCESSOS BALANÇ

La ciutat de Lleida registra aquest any set denúncies per violacions en només sis mesos

És el doble de les presentades en el mateix període del 2018 || La Fiscalia suggereix gravar en despatxos o aules davant de l’augment de víctimes menors, cosa que provoca el rebuig de la comunitat educativa

Imatge dels jutjats del Canyeret, amb la Seu Vella al fons.

Imatge dels jutjats del Canyeret, amb la Seu Vella al fons.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces i cossos de seguretat han registrat aquest any set denúncies per agressions sexuals amb penetració a la capital del Segrià en només sis mesos. Segons l’últim balanç de criminalitat publicat pel ministeri de l’Interior, que recull la informació dels diferents cossos de policia, s’han conegut set casos de violacions a Lleida ciutat fins al segon semestre de l’any, xifra que suposa el doble que les denúncies que es van registrar en el mateix període de l’any passat, amb només tres denúncies. A l’última reunió de la Junta Local de Seguretat, tant la Paeria com els diferents organismes van destacar que l’augment pot deure’s al fet que hi ha més sensibilització i menys por a l’hora de denunciar per part de les víctimes, i que augmenta la reacció de “tolerància zero” davant d’aquest tipus de conductes.

També han augmentat les denúncies per abusos sexuals, que han passat de 25 el segon trimestre del 2018 a 37 durant el mateix període d’aquest any. En el conjunt de la província de Lleida, entre els mesos de gener i juny d’aquest any s’han denunciat 13 agressions sexuals amb penetració, la qual cosa implica un augment del 30%, i en els abusos sexuals l’increment ha estat d’un 6,5%.

Fins al juny, es van registrar 44 denúncies per delictes sexuals a la ciutat, el doble que l’any passat

La Fiscalia General de l’Estat veu “molt inquietant” l’increment de la violència de gènere i sexual entre joves i adolescents, especialment pel que fa als casos de delictes contra la llibertat sexual exercida en grup. Respecte a aquest últim fenomen, la institució ho vincula directament a l’ús de la pornografia a les xarxes socials. A la memòria anual, que es va publicar ahir, la Fiscalia avisa que un “rellevant nombre” d’aquests delictes sexuals tenen com a víctimes menors, per la qual cosa suggereix “normalitzar” l’enregistrament en vídeo en entorns en què s’abusa de menors, com despatxos o aules, cosa que va provocar el rebuig de la comunitat educativa.

les claus

  • Més robatoris violents. El balanç de criminalitat també destaca l’augment dels robatoris amb violència. Només en sis mesos, s’ha tingut coneixement de 196 casos a Lleida ciutat, xifra que implica un augment del 49,6%. En el conjunt de la província, s’han registrat 229 denúncies per robatoris violents, un 33,9% més que l’any passat.
  • Sostracció en vehicles. Al costat dels delictes sexuals i els assalts amb violència, el robatori en vehicles és el tercer delicte que més ha augmentat a les comarques de Ponent el segon trimestre. Segons Interior, fins al juny s’han registrat 84 denúncies, de les quals 45 s’han produït a la capital, cosa que representa un augment del 21,6%. Al conjunt de la província també hi ha un augment del tràfic de drogues, delicte que descendeix a Lleida ciutat.
  • Caiguda d’altres delictes. El balanç publicat per Interior apunta que han descendit els robatoris amb força en domicilis (un 17,5% a la província i un 22,3% a la capital), així com les lesions i baralles. 
tracking