SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

El judici pel crim d'Acadèmia serà a l'octubre i durarà una setmana

Un jurat popular haurà de decidir si l’acusat va matar Amparo Soler el febrer del 2017 || La Fiscalia sol·licita 15 anys per homicidi i la família, 22,5 per assassinat

L’acusat, al judici en què va ser condemnat el 2005.

L’acusat, al judici en què va ser condemnat el 2005.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida acollirà del 7 al 14 d’octubre el judici contra Jordi Lanuza, en presó preventiva acusat de matar Amparo Soler Betés, de 61 anys, al seu habitatge del carrer Acadèmia el 17 de febrer del 2017. Un jurat popular haurà de determinar si l’acusat és culpable, com sostenen la Fiscalia, que sol·licita 15 anys de presó per un delicte d’homicidi, i l’acusació particular, exercida per la família de la víctima, que eleva la petició a 22,5 anys per un delicte d’assassinat, o no ho és, com sosté la defensa.

Durant una setmana, els membres del jurat escoltaran diversos testimonis així com agents dels Mossos d’Esquadra encarregats de la investigació i pèrits forenses. Serà el segon judici que se celebri a l’Audiència amb jurat aquest any, després del del mes de gener passat per l’assassinat a trets de dos agents rurals a Aspa el gener del 2017. El judici pel crim d’Acadèmia s’ha retardat després que la defensa recorregués al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) els enregistraments de les càmeres de seguretat que situarien el seu client, instal·lador de fibra òptica, a les proximitats de l’habitatge de la víctima durant l’interval en el qual es va cometre el crim.

L’acusat ja va ser jutjat el 2005 per lligar al llit la seua exdona i agredir-la durant nou hores

La defensa al·legava que es vulnerava el seu dret a la intimitat, però el TSJC va rebutjar el recurs. Lanuza ha estat en presó preventiva des del juny del 2017, quan va ser detingut pels Mossos d’Esquadra. Fa dos mesos, l’Audiència de Lleida va tornar a rebutjar que el posessin en llibertat i va prorrogar la situació de presó preventiva durant dos anys més al considerar que existeix risc de fuga per la imminent celebració del judici, ja assenyalat per a l’octubre, i per l’elevada pena que sol·liciten les acusacions.

L’acusat s’asseurà d’aquesta manera per segona vegada al banc de l’Audiència Provincial, que l’any 2005 ja el va condemnar a cinc anys i tres mesos de presó per haver lligat al llit la seua exdona i haver-la agredit durant nou hores.

Les gravacions de les càmeres i les proves de l’ADN, punts clau

La investigació determina que les proves de l’ADN i els enregistraments de les càmeres que situen l’acusat a les proximitats de l’habitatge de la víctima, funcionària d’Ensenyament, a la franja horària en la qual es va cometre el crim són punts clau en els indicis que incriminen l’acusat. Es van trobar restes biològiques que coincideixen amb Lanuza als pantalons i a una mà de la víctima. Així mateix, les càmeres de seguretat d’una comunitat de veïns i d’una gasolinera situen l’acusat al portal i un veí va declarar que va veure com entrava a l’habitatge. Les indagacions apunten que havia quedat amb la víctima el dia del crim. Segons assenyala la Fiscalia, una vegada a l’habitatge, hi va haver una discussió i l’acusat li va causar a la víctima quatre ferides incises al coll.

tracking