SEGRE

INSTITUCIONS SOBIRANISME

La Paeria dóna via lliure a penjar llaços grocs en carrers

Postius ja ha notificat a l’empresa del servei de neteja que queda revocada l’ordre de retirar-los que tenia de l’anterior || El PSC va acordar amb Cs el 2015 “mantenir la neutralitat” de l’espai públic

El llaç groc a la façana de la Paeria es va tornar a col·locar el 9 d’agost després d’haver estat despenjat per un grup espanyolista.

El llaç groc a la façana de la Paeria es va tornar a col·locar el 9 d’agost després d’haver estat despenjat per un grup espanyolista.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou equip de govern de la Paeria permetrà que puguin penjar-se llaços grocs de suport als líders independentistes presos o a l’estranger als espais públics de la ciutat. El primer tinent d’alcalde i responsable d’Urbanisme, Toni Postius, ja ha notificat a la concessionària del servei de neteja, Ilnet, que queda revocada l’ordre de l’anterior govern municipal de retirar els llaços que es posessin al mobiliari urbà de carrers i places. Ara, el departament d’Urbanisme elaborarà un protocol per detallar com han d’actuar els serveis de neteja respecte a la presència de diferents tipus de símbols i altres elements a la via pública.

D’aquesta manera, la Paeria se suma a la línia d’actuació dels ajuntaments en els quals governen les forces sobiranistes, molts dels quals no únicament ho permeten, sinó que han participat activament en la col·locació d’aquests o altres símbols a favor de la independència als carrers.

De fet, una de les primeres actuacions del govern format per Esquerra Republicana, Junts per Catalunya i el Comú va ser posar una pancarta de suport als independentistes presos o a l’estranger a la façana de la Paeria que dóna a Blondel i un llaç groc a la de la plaça Paeria. En tots dos casos, els han tornat a penjar després que brigades espanyolistes els traguessin utilitzant barres metàl·liques amb un ganxo a la punta, acció que l’ajuntament va denunciar a la Fiscalia.

“Garantir la neutralitat ideològica de l’espai públic al municipi de Lleida” va ser un dels punts de l’acord que van firmar el PSC i Ciutadans a l’inici del passat mandat per aprovar el cartipàs municipal.

Aquest pacte especificava que quedava vetada la instal·lació de símbols ideològics “de qualsevol tipus” en carrers i places. El govern socialista va aplicar aquesta mesura en diverses ocasions.

La principal actuació va tenir lloc el març de l’any passat, quan diversos CDR van desplegar milers de llaços en mig centenar de carrers i places de la ciutat, que van ser retirats de forma immediata pels operaris d’Ilnet ajudats per efectius de la Guàrdia Urbana.

tracking