SEGRE

El Roser recupera el protagonisme a les ofrenes florals a la ciutat de Lleida

La majoria de partits i entitats opten per aquest punt simbòlic, una dècada després de ser traslladats els actes oficials a la Seu Vella

L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, abans de dipositar l'ofrena a l'edifici del Roser, amb representants d'ERC i regidors republicans de la Paeria.

El Roser acull la major part de les ofrenes per la Diada a LleidaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

❘ L’edifici del Roser, símbol de la resistència de la ciutat davant les tropes borbòniques el 1707, ha recuperat aquest any el protagonisme durant la Diada i va concentrar la immensa majoria de les ofrenes florals de partits i entitats. Aquesta situació la va propiciar el fet que aquesta vegada l’acte institucional, que fa una dècada es va traslladar a la Seu Vella quan van començar les obres per convertir el Roser en parador de turisme, ja es va celebrar el passat dia 9 i que la Paeria no ha organitzat per primera vegada cap acte el dia 11. Les formacions del tripartit que governa a la Paeria van fer les ofrenes al Roser. La primera va ser ERC, amb l’alcalde Miquel Pueyo al capdavant i una gran estelada. L’última ofrena d’un alcalde de Lleida en aquest edifici va ser la del socialista Àngel Ros el 2009. Pueyo va afirmar que esperen una sentència “dura”, amb referència a la dels independentistes presos, i va remarcar que de la mateixa manera que en els últims trenta anys, els republicans han anat al Roser “sense por per defensar una opció democràtica, pacífica i de llibertat per a tothom”. Després hi va anar JxCat, amb el tinent d’alcalde Toni Postius, i el Comú, la tercera formació del tripartit, va fer una ofrena al Roser i una altra a la Seu Vella. El PSC la va fer només a la Seu Vella. El cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, va lamentar el “buit” de la ciutat sense actes el dia de la Diada, fet que va atribuir que el govern municipal està “desorientat”.

tracking