SEGRE

URBANISME INFRAESTRUCTURES

La Paeria exigeix a Adif concretar la millora del talús de la via a Raimat

El consistori insta que abans del 20 de novembre estigui a punt el projecte d’obres || El mal estat i les pluges han provocat esquerdes a les cases més pròximes

El talús que separa la via del tren, a una cota inferior, de les cases del carrer Formigó de Raimat.

El talús que separa la via del tren, a una cota inferior, de les cases del carrer Formigó de Raimat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament ha ordenat a l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) que abans del 20 de novembre presenti un projecte i un calendari d’obres per tal de consolidar el talús al costat de la via del tren a Raimat, a la part posterior del carrer Formigó, que entre el seu mal estat i les pluges ha provocat l’aparició d’esquerdes a les cases pròximes. Aquest requeriment arriba després que el novembre passat la Paeria instés Adif a fer obres al talús amb l’objectiu de garantir “la seguretat de les persones i els béns”. Després de mesos sense resposta, el consistori ha portat a terme aquest requeriment a Adif en el qual ordena presentar tant el calendari com el projecte d’obres a més de fer un control mensual de l’estat del talús. Així mateix, li ha advertit que si incompleix de forma reiterada i injustificada els terminis establerts per dur a terme aquesta actuació, es podria enfrontar a “mesures d’execució forçosa” com multes coercitives.

En aquest sentit, el mes de febrer passat un portaveu d’Adif va afirmar que ja s’estaven duent a terme inspeccions i estudis topogràfics per tal d’elaborar una proposta d’actuació i va afegir que “la seguretat del transport ferroviari [per aquesta via] està garantit”. A més, segons va poder saber aquest diari, Adif té catalogat amb un nivell de risc mitjà aquest terraplè, que té uns quinze metres d’altura des del nivell dels immobles fins al de la via. A més de l’aparició d’esquerdes a les cases pròximes al talús, alguns problemes d’estabilitat han provocat petits despreniments a la zona.

tracking