SEGRE

ESNOTICIA

Centenars de persones als actes a comarques

Amb novetats com la primera Diada comarcal de l’Urgell i un nou monument a Bellvís || Celebracions institucionals al matí, i veïns del Palau restauren murals després d’actes vandàlics

Ofrena dels que compleixen 50 anys a Mollerussa.

Ofrena dels que compleixen 50 anys a Mollerussa.AJUNTAMENT DE MOLLERUSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones van participar ahir en les celebracions de l’Onze de Setembre a les comarques de Lleida. Municipis com Tàrrega, la Seu d’Urgell, Cervera i Mollerussa les van organitzar al matí per facilitar l’assistència a la mobilització a la tarda a Barcelona. Molts d’altres ho havien celebrat la vigília de la Diada, com Balaguer i Tremp.

A Alpicat, la tradicional Pujada al Tossal de la Corona va complir vint-i-cinc anys dimarts a la nit, i escaladors van desplegar una estelada al campanar d’Ivars d’Urgell. Uns i altres van mantenir l’agenda d’actes malgrat les pluges que van caure des de dimarts.

Municipis com Balaguer i Tremp van celebrar actes institucionals la vigília de l’Onze de Setembre

Entre les novetats d’aquest any va destacar la inauguració al parc de les Monges de Bellvís d’un monument dedicat a “les persones que han patit o pateixen repressió i persecució per defensar la democràcia i les llibertats a Catalunya”, segons va explicar l’alcalde i president de la Diputació, Joan Talarn (ERC).

Per la seua banda, el consell de l’Urgell va organitzar al Tarròs el primer Onze de Setembre comarcal, un acte que va resultar polèmic per la plantada de Junts per Catalunya (vegeu més informació a la pàgina 13). Al Palau d’Anglesola, veïns van restaurar murals sobiranistes que havien patit danys per actes vandàlics en els dies anteriors.

Per la seua banda, a Mollerussa, la tradicional ofrena floral al monument de la Senyera va reunir unes cinquanta entitats locals, mentre que vint-i-cinc van assistir a l’acte de Tàrrega a la plaça de Rafael Casanova, informa Segre Tàrrega. A la Seu d’Urgell, la plaça de Sant Josep de Calassanç va acollir un acte musical.

tracking