SEGRE

ENSENYAMENT TORNADA A LES AULES

Els sindicats denuncien que aquest nou curs comença amb més places docents 'a mida'

CCOO xifra en 284 els docents escollits a Lleida per les direccions dels centres a través d’entrevistes || USTEC-STEs assegura que a Catalunya representen el 9,17 per cent del total de la plantilla

Alumnes d’un col·legi de Lleida el primer dia de classe del curs passat.

Alumnes d’un col·legi de Lleida el primer dia de classe del curs passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs 2019-2020 comença avui per als alumnes d’educació infantil, primària, ESO, batxillerat i FP de grau mitjà (vegeu la dada) i els sindicats denuncien que comença amb més places de docents creades a mida (les que proposa i elegeix la direcció dels centres) i també amb més interins. Segons dades de CCOO, a Lleida hi haurà aquest curs un total de 284 places perfilades de docents, que es cobreixen a partir de les entrevistes personals que els directors de col·legis i instituts efectuen a un mínim de tres candidats que presenten el currículum una vegada que les vacants són publicades. Apunta, a més, que els centres de màxima complexitat poden escollir al cent per cent de la plantilla (323, precisa). El sindicat assenyala que aquest tipus de places han anat a l’alça durant els últims anys.

Per la seua banda, USTEC-STEs assegura que en el 81,62 per cent de les adjudicacions de vacants docents d’aquest estiu al conjunt de Catalunya ha intervingut la direcció. Detalla que les places perfilades han passat de les 4.544 el 2017 a les 5.667 el 2018 i a les 6.397 aquest any, xifra que suposa un 9,17 per cent del total de la plantilla, enfront del 8,19 per cent del curs passat. El sindicat assenyala també que s’han adjudicat 27.356 vacants a personal interí, la qual cosa significa un 39,25 per cent de la plantilla global, i si s’hi sumen els nomenaments de finals d’agost, que són aproximadament 4.180, seria un 45 per cent de la plantilla, percentatge que considera massa elevat.

Detallen que gairebé la meitat de les places que s’han adjudicat a l’estiu són de personal interí

Segons el departament d’Educació, als centres públics de Lleida hi ha aquest curs 5.138 docents en tots els ensenyaments, un més que l’anterior, 20 més fa dos i 370 més que fa tres. En aquest sentit, CCOO afirma que el sistema educatiu català necessita 3.000 docents més per recuperar els nivells anteriors a la crisi a l’escola pública i UGT lamenta que la inversió educativa a Catalunya és “encara lluny” dels nivells de la resta d’Espanya i Europa.

Així mateix, dimarts alguns centres no disposaven encara de la plantilla al complet, com en un institut de la capital on encara no s’havien adjudicat tres places de professors. En un altre, s’han produït tres baixes d’última hora i els docents substituts no s’hi incorporaran fins al dia 16.

A tot Catalunya, començaran les classes avui 1.338.577 alumnes en els ensenyaments de règim general, 3.200 alumnes menys que l’anterior.

tracking