SEGRE

PAERIA SÍMBOLS

PSC, Cs i PP diuen que permetre llaços a Lleida vulnera la normativa

Els grups de PSC, Ciutadans i PP qualifiquen la decisió de Postius d’irresponsable i partidista

L'ajuntament de Lleida torna a penjar el llaç groc a la façana

L'ajuntament de Lleida torna a penjar el llaç groc a la façanaMaite Monné

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els partits de l’oposició a la Paeria (PSC, Ciutadans i PP) van acusar ahir l’equip de govern d’actuar de forma partidista i de vulnerar les ordenances al donar via lliure que hi hagi llaços grocs penjats a la via pública, després que el tinent d’alcalde Toni Postius hagi notificat a Ilnet, concessionària del servei de neteja, que queda revocada l’ordre de retirar-los que havia donat l’anterior govern, com va avançar ahir SEGRE. El líder del PSC i cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, va assenyalar que “quan s’assumeix la responsabilitat de governar, cal donar exemple complint les ordenances municipals i fent-les complir”. Va remarcar que ordenances com la de neteja, civisme o paisatge estableixen que al mobiliari urbà i als arbres, “no s’hi pot penjar el que cadascú vulgui”. “La ciutat no pot ser una selva, un caos”, va emfatitzar, i es va preguntar què farà Postius “si algú penja una bandera espanyola al davant de casa seua”. “Dir que cadascú faci el que vulgui és una irresponsabilitat”, va concloure.

La portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes, va apuntar que aquesta mesura no fa més que continuar la línia iniciada per l’equip de govern al penjar una pancarta i un llaç de suport als líders independentistes presos i a l’estranger a les dos façanes de la Paeria. “Tenim un alcalde que només està amb els d’un costat i no és l’alcalde de tots, com va dir que seria a la presa de possessió”, va destacar. Així mateix, va indicar que el nou govern està vulnerant les ordenances des que va posar la pancarta i el llaç a la Paeria sense haver sol·licitat el vistiplau de la comissió de Patrimoni, malgrat que aquest edifici està catalogat com a bé cultural.

El nou govern ha notificat a Ilnet que anul·la l’ordre de l’anterior de retirar els llaços dels carrers

Per la seua banda, el portaveu del Partit Popular, Xavier Palau, va manifestar que “em resulta estrany que un tinent d’alcalde hagi ordenat que no es netegi, el que fa és dir a l’empresa concessionària que incompleixi l’ordenança municipal, que obliga a mantenir nets els carrers”. “És una decisió política unilateral que no té en compte l’interès general de la ciutat”, va subratllar. A més, va dir que aquesta decisió xoca amb el missatge de Postius durant la campanya electoral en què va afirmar que volia “una ciutat neta, segura i il·luminada”.

tracking