SEGRE

ESNOTICIA

Més de cinc-centes persones a la marxa independentista

Reclamen la llibertat dels presos i la “desobediència” || Reguant diu que la sentència del procés serà “la primera de moltes”

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sota una intermitent pluja, més de mig miler de persones van recórrer ahir l’Eix Comercial de Lleida convocades per l’esquerra independentista sota el lema “Organitzem el poder popular. Cap a la independència no hi ha dreceres”. A ritme de gralles i tambors, van corejar consignes com “1 d’octubre, ni oblit ni perdó”, “llibertat preses polítiques”, “vam votar, vam guanyar” i “sense desobediència no hi ha independència”.

Abans d’iniciar la manifestació, Eulàlia Reguant, exdiputada de la CUP i integrant del secretariat nacional, va admetre que aquesta Diada s’ha vist enterbolida per “un gran desconcert i una certa por a la poca participació”, però va incidir que l’esquerra independentista fa molts anys que surt al carrer cada Onze de Setembre i ho continuarà fent per combatre la resignació”. Així mateix, va defensar la necessitat d’“organitzar-se per donar resposta a la sentència” del judici al procés, que creu que serà “la primera de moltes que vindran i en què quedarà patent la manera com l’Estat tractarà la dissidència política”.

Va considerar que “cal entendre-les com unes sentències contra tot un poble” i va apostar també per organitzar-se “per continuar defensant i exercint tots els drets que són i seran condemnats de manera sistemàtica”. Per la seua part, Ermengol Gassiot, secretari general de la CGT a Catalunya, va afirmar que la Diada ve marcada per un “context de repressió”, va carregar contra la denominada llei Aragonès i les privatitzacions i va lamentar la situació dels temporers a Lleida. “Una societat no és lliure si no es garanteixen les condicions de vida de tota la població”, va remarcar.

La manifestació, convocada per la CUP, Arran, Endavant i Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, va finalitzar amb un acte polític a l’avinguda Blondel.

Participants a la manifestació convocada per l’esquerra independentista.

Participants a la manifestació convocada per l’esquerra independentista.MAITE MONNÉ

tracking