SEGRE

ESNOTICIA

Sánchez diu que amb la seua política l'independentisme ha minvat

Defensa que treballa perquè la Diada sigui “la festa de tots els catalans” || Iglesias advoca per “seguir teixint majories i esperit republicà entre els pobles”

El PSC, amb el primer secretari, Miquel Iceta, i l’expresident José Montilla, a l’ofrena a Casanova.

El PSC, amb el primer secretari, Miquel Iceta, i l’expresident José Montilla, a l’ofrena a Casanova.PSC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La situació política a Catalunya va ocupar bona part dels discursos que van ressonar ahir a la sala de plens del Congrés dels Diputats durant la sessió de control al Govern en funcions a causa de la coincidència de la reunió de l’hemicicle amb la festa nacional de Catalunya. Precisament va ser el cap de l’Executiu central en funcions, Pedro Sánchez, el que, abans d’anar a la Cambra Baixa, va escriure a les xarxes socials que treballarà perquè la Diada sigui “la festa de tots els catalans”. En aquesta mateixa idea va insistir ja des de la tribuna del Congrés, des de la qual va confiar que estigui a prop el dia en què “una part dels catalans” deixi d’apropiar-se una celebració que hauria de ser de tots. “Ho aconseguirem pel camí del diàleg, dins de la Constitució, la convivència, el respecte i l’entesa”, va asseverar el també líder dels socialistes. Així mateix, davant dels diputats, Sánchez va atribuir a les polítiques que ha desenvolupat des de la presidència del Govern central un suposat descens en el nivell d’adhesió popular a l’independentisme. “Ara mateix tenim el nivell més baix de suport en els últims dos anys, encara que segueix sent molt alt”, va manifestar Sánchez basant-se en les dades de l’últim estudi del Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat del mes de juliol, que va xifrar en el 44% els catalans que volen separar-se d’Espanya.

D’altra banda, va admetre que, “sota els efectes que es puguin produir” per la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés per l’1-O, que es coneixerà d’aquí a un mes, “hi ha un problema polític que hem de resoldre”.

Sánchez insisteix que el diàleg amb Catalunya ha de ser “dins de la Constitució”

Per la seua banda, el líder de Podem, Pablo Iglesias, va destacar que “el catalanisme popular sempre ha estat motor de drets i llibertats”. Així les coses, va instar a “seguir teixint majories, fraternitat popular, la final de l’excepcionalitat i un esperit republicà entre pobles”.

tracking