SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

A judici un acusat d'abusar de la fillastra durant cinc anys

La Fiscalia vol que el suposat agressor passi una dècada a la presó

Imatge dels jutjats del Canyeret, amb la Seu Vella al fons.

Imatge dels jutjats del Canyeret, amb la Seu Vella al fons.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia sol·licita una condemna de deu anys de presó i sis anys més de llibertat vigilada per a un home acusat d’abusar sexualment durant cinc anys de la seua fillastra quan la nena tenia entre 11 i 15 anys. Està previst que el judici tingui lloc dijous vinent a l’Audiència de Lleida. L’acusat fa dos anys que no pot atansar-se a la víctima.

El Ministeri Públic afirma que l’home, J.B., nascut al Camerún i sense antecedents penals, “amb ànim libidinós, entre el 2010 i el desembre del 2016, sense que consti violència o intimidació, va aprofitar que estava tot sol amb la filla de la seua parella, nascuda l’agost del 1999, al pis en el qual van viure per fer-li tocaments als genitals”, segons l’escrit d’acusació. Els suposats abusos “es van produir de forma reiterada, al principi espaiats en el temps, però posteriorment amb més freqüència”. Per tot això, la Fiscalia considera que l’imputat és autor d’un delicte continuat d’abús sexual a menor de 16 anys i demana que se li imposi una pena de deu anys de presó seguida de sis anys de llibertat vigilada. Així mateix, també sol·licita que se li imposi una ordre d’allunyament de 200 metres durant deu anys i que indemnitzi la víctima amb 9.000 euros pels danys morals ocasionats. En el judici està previst la declaració de l’acusat, la víctima i els psicòlegs que van atendre la jove.

El jutjat d’Instrucció número 3 de Lleida va investigar el cas i el 24 d’octubre del 2017 va imposar a l’home una ordre d’allunyament respecte a la denunciant de 200 metres així com la prohibició de comunicar-se amb ella per qualsevol membre.

Investigats 46 casos el 2018 La Fiscalia va obrir l’any passat un total de 46 diligències prèvies per abús i agressió sexual a menors de 16 anys a les comarques de Lleida, més del doble que l’any anterior, quan hi va haver 22 casos, segons l’informe del Ministeri Públic del 2018. D’aquesta manera, hi va haver 40 investigacions d’abusos l’any passat enfront de les 22 de l’any anterior, i es van registrar sis casos d’agressions per zero el 2017.

tracking