SEGRE

ESNOTICIA

Mollerussa inaugura 'in extremis' el seu quart institut

Construït íntegrament en mòduls prefabricats

Estudiants a l’interior dels mòduls condicionats com a nou institut de Mollerussa.

Estudiants a l’interior dels mòduls condicionats com a nou institut de Mollerussa.JOAN GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mollerussa va inaugurar ahir el seu quart institut, que obre amb 103 alumnes de primer i segon d’ESO, ubicat en barracons, informa Joan Gómez. S’ha construït darrere de la guarderia El Niu amb mòduls prefabricats, amb un pressupost de 600.000 euros, dels quals 350.000 han anat a càrrec d’Educació per sufragar els barracons, i la resta els van assumir el departament i l’ajuntament de Mollerussa a parts iguals. La corporació local va executar la urbanització i enllumenat del carrer d’accés.

Les obres es van iniciar al juny i es van allargar fins a l’inici de curs. Queda pendent un altre barracó per a consergeria i activitats complementàries. El delegat d’Educació, Carles Vega, va visitar ahir les instal·lacions acompanyat de l’alcalde, Marc Solsona. Vega va lloar la “qualitat i confortabilitat” de l’equipament, que “pot arribar a ser superior als edificis tradicionals”, i que formarà part de l’estructura definitiva. “Som pioners a Lleida d’aquest sistema constructiu: el sistema modular pot créixer i una vegada a punt, es revesteix per fora”, va dir. També va remarcar que “és una manera d’optimitzar les inversions”. En aquest sentit, va subratllar que la col·laboració amb el consistori ha estat clau. “Hem arribat, al límit, però a punt per a l’inici de curs.”

L’alcalde va afirmar que l’aliança amb Educació ha estat una aposta “seriosa i definitiva” i que “si posem l’educació o el país com a prioritat davant de qualsevol misèria partidista veurem que al final la suma és fantàstica”. El nou institut només acollirà alumnes d’ESO de Mollerussa i municipis del Pla d’Urgell com Poal, Sidamon, Vila-sana i Golmés.

A Lleida hi ha actualment més de seixanta barracons en centres educatius, entre els quals els del col·legi Pinyana de Lleida, en mòduls des del 2009.

tracking