SEGRE

POLÍTICA POLÈMICA

El govern local diu que la Generalitat avala el llaç i la pancarta a la Paeria

Respon a les crítiques de PSC, Cs i PP

La pancarta que demana la llibertat dels presos independentistes a la façana de la Paeria a Blondel.

La pancarta que demana la llibertat dels presos independentistes a la façana de la Paeria a Blondel.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip de govern de la Paeria va assegurar ahir que tant la pancarta que hi ha a la façana del consistori que demana la llibertat dels presos independentistes com el llaç groc de la plaça Paeria no incompleixen la llei de Patrimoni, després que els grups municipals del PSC, Ciutadans i PP critiquessin la col·locació d’aquests elements i afirmessin que vulnera la normativa sobre el Patrimoni. El tinent d’alcalde, Toni Postius, els va respondre ahir que l’ajuntament va fer una consulta al departament de Cultura de la Generalitat tenint en compte que l’edifici de la Paeria està qualificat com a Bé Cultural d’Interès Nacional. En aquest sentit, Postius va al·legar que s’ha aplicat el mateix criteri que hi va haver amb la col·locació de pancartes independentistes al pont de Besalú, que també està catalogat com a Bé Cultural. En aquest cas, la Generalitat va argumentar que, malgrat que la llei de Patrimoni prohibeix instal·lar publicitat als monuments, una pancarta que no fa cap tipus de promoció de cap producte no pot considerar-se un element publicitari.

A banda, la Generalitat va assenyalar que no pot considerar-se que alterin la panoràmica del pont i que ha de prendre’s com un element “efímer i temporal, com tants altres que es col·loquen per fer exposicions, actes i commemoracions que acabaran sent retirats en el seu moment”.

Postius al·lega que el Govern va permetre penjar pancartes al pont de Besalú al ser elements “temporals”

Per la seua part, Postius va recordar als grups de l’oposició que el consistori ja va justificar la col·locació d’aquests elements a la junta de portaveus del mes de juliol passat. Tant la pancarta com el llaç groc són a la façana de l’ajuntament des del passat 1 de juliol. Aquesta setmana el govern local va autoritzar que es puguin penjar llaços grocs a la via pública.

tracking