SEGRE

ADMINISTRACIÓ NORMATIVA

En marxa l'auditoria de les concessions per comprovar si compleixen el que diu el contracte

Tècnics de l’àrea municipal d’Urbanisme ja l’han iniciat i la previsió és que estigui a punt a començaments del 2020 || Afecta les del servei d’aigua, neteja, enllumenat, busos i pàrquings, entre d’altres

La concessionària de neteja va presentar l’any passat els nous vehicles.

La concessionària de neteja va presentar l’any passat els nous vehicles.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha iniciat una auditoria tècnica per comprovar si les concessions municipals compleixen totes les actuacions i compromisos que hi ha fixats als respectius plecs de condicions dels contractes. Tècnics del departament ja han començat els treballs després que el tinent d’alcalde i responsable d’Urbanisme, Toni Postius, donés l’ordre de posar en marxa aquesta mesura. La previsió és que estigui a punt a principis de l’any que ve.

L’elaboració d’aquesta auditoria va ser un dels compromisos a què va arribar el nou govern municipal, format per ERC, Junts per Catalunya i el Comú. Afecta les concessions del servei de neteja i recollida d’escombraries, proveïment d’aigua, enllumenat públic i dels autobusos urbans, així com de la neteja i manteniment dels edificis municipals, l’estació d’autobusos i els centres esportius en règim de concessió que es van construir en terrenys municipals (Ekke i Trèvol).

També les d’obres públiques, com la caserna de la Urbana, l’Escola d’Art i la bressol d’Albarés

A més, s’inclouen les concessions d’obres públiques de la ciutat (la caserna de la Guàrdia Urbana, l’Escola d’Art Leandre Cristòfol i l’escola bressol d’Albarés), la que gestiona la publicitat a les marquesines i les dels pàrquings subterranis com els de l’avinguda Blondel, plaça Sant Joan, plaça Blas Infante o plaça Ricard Viñes, a més d’altres concessions menors.

En el cas de la concessió del manteniment dels parcs i jardins de la ciutat, el consistori ja va denunciar que l’empresa incomplia el contracte al no mantenir operatius tots els regs de les zones verdes de la ciutat, cosa que va causar que morissin arbres, i va amenaçar d’imposar sancions, com va publicar aquest diari.

D’altra banda, la Paeria ha començat també la tramitació per efectuar el control financer anual de les concessions del servei d’autobusos, de neteja i recollida d’escombraries i de proveïment d’aigua, així com de l’Institut Municipal d’Ocupació, Turisme de Lleida, el parc científic de Gardeny, les fundacions Lleida 21, del Paisatge Urbà i del Teatre de la Llotja, el Centre de Negocis i Convencions i Mercolleida. En concret, ha tret a concurs el servei de col·laboració amb la intervenció municipal de l’ajuntament per portar a terme l’auditoria corresponent als exercicis del 2018 i 2019, per un import de 92.816,38 euros, IVA inclòs. Tots els municipis tenen l’obligació d’auditar els comptes de les seues concessions.

tracking