SEGRE

TURISME BALANÇ

Les pernoctacions hoteleres creixen un 17% aquest estiu

El juny i el juliol n’hi va haver 70.211, deu mil més que l’any passat || L’ocupació va vorejar el 75% i van augmentar els estrangers

Consulta el mapa dels hotels de Catalunya

Consulta el mapa dels hotels de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els hotels de Lleida ciutat van registrar un total de 70.211 pernoctacions els mesos de juny i juliol, un 17% més que en el mateix període el 2018. Així ho va assegurar ahir el tinent d’alcalde i regidor de Turisme, Paco Cerdà, que va recalcar la tendència ascendent del turisme a la capital durant els últims anys. “Si comparem les xifres de pernoctacions del juny i el juliol de l’any passat amb l’actual, hi ha hagut 10.200 pernoctacions més, mentre que el nombre de turistes va créixer en 4.200 i es va situar en els 44.215”, va dir Cerdà, que va afegir que, segons la Federació d’Hostaleria, l’ocupació hotelera a la ciutat al juliol va arribar al 73,9%, el percentatge més alt en un estiu des que aquesta entitat recopila aquesta dada.

D’altra banda, el nombre de persones que van visitar l’oficina de turisme municipal durant aquestes dates va augmentar un 5 per cent i va arribar als 7.302 visitants, i per la seua part l’any passat van ser 6.956. Cerdà va incidir que aquest estiu hi ha hagut un augment considerable dels turistes estrangers que han visitat l’oficina, un 20,4% respecte al 2018, i amb un increment dels turistes de França, Itàlia i el Regne Unit. A nivell estatal, els barcelonins, valencians i madrilenys lideren el rànquing de visitants a la ciutat.

D’altra banda, el Parador del Roser també va registrar unes bones dades d’ocupació durant els mesos d’estiu. Segons el director, Miquel López, al juny va ser del 83 per cent; al juliol, del 81%; i a l’agost, del 84%; i la mitjana anual ronda el 76 per cent.

Les diferents activitats turístiques també van registrar un repunt. Un total de 3.213 visitants van passar pel Castell dels Templers de Gardeny, un 9% més que el 2018, i el 65% eren de fora de Lleida. D’altra banda, vuit mil persones van utilitzar el bus turístic, un 5,5% més que l’any passat, i va arribar a la xifra rècord de 3.981 usuaris a l’agost.

tracking