SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Condemnat a presó per agredir l'exparella al crit de "tu ets meua"

L’acusat va agafar la víctima fortament d’un braç i li va estirar els cabells després d’una discussió || L’Audiència li imposa una ordre d’allunyament durant dos anys

Vista general dels jutjats al Canyeret.

Vista general dels jutjats al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat un acusat d’un delicte de violència de gènere a sis mesos de presó per haver agredit la seua exparella, a la qual va etzibar que “tu ets meua, tu no em deixes” després d’una discussió. El tribunal confirma la pena imposada en primera instància pel jutjat penal 1 de Lleida i rebutja el recurs de l’acusat, que li imposa, a més, una ordre d’allunyament respecte a la víctima i la prohibició de portar armes. La sentència dóna plena credibilitat a la denúncia de la víctima, que va assenyalar que, el gener d’aquest any, la seua parella, amb qui no convivia, la va agafar fortament d’un braç i li va estirars els cabells mentre li deia “tu ets meua, tu no em deixes”. A conseqüència de l’agressió, la víctima va necessitar assistència mèdica i les ferides que tenia van tardar cinc dies a curar-se, tal com mostren els informes mèdics aportats durant el judici, segons l’Audiència.

Al recurs, l’acusat va al·legar que la relació que tenia amb la denunciant no era sentimental. Tanmateix, l’Audiència arriba a una conclusió diferent al comprovar el contingut de les fotografies unides a la causa, a través de les quals es veu els dos en actitud afectuosa i que la víctima tenia gravat el número de telèfon de l’acusat al seu mòbil com a “futur home”.

El tribunal rebutja que la víctima denunciés per beneficiar-se dels ajuts a dones maltractades

Així mateix, l’acusat va assenyalar que la víctima tenia motius espuris per denunciar-lo, ja que es trobava en situació irregular al país i va interposar la denúncia per aconseguir ajuts socials. Aquest extrem també el va rebutjar el tribunal al constatar que hi ha proves suficients que l’agressió que va denunciar la víctima va tenir lloc tal com va manifestar. Per aquests motius, el tribunal rebutja el recurs presentat contra la sentència de primera instància, que confirma, i imposa a l’acusat mig any de presó per un delicte de violència de gènere, així com la prohibició de comunicar-se o atansar-se a la víctima i portar armes durant dos anys, en els dos casos.

Les causes per violència masclista van pujar un 10,6% el 2018

Les causes judicials per violència masclista van pujar un 10,6% l’any passat respecte al 2017. Segons l’última Memòria de la Fiscalia, els tribunals lleidatans van instruir el 2018 un total de 601 diligències prèvies per maltractament en l’àmbit de la parella. Així, es van dictar 376 condemnes, de les quals 181 van acabar amb un càstig de treballs en benefici de la comunitat i 135, amb pena de presó. En uns altres 60 casos es va acordar la suspensió de la pena. Segons la Fiscalia, els tribunals van concedir 167 ordres de protecció a víctimes de violència per part de les seues parelles o exparelles a Lleida, enfront de les 135 acordades un any abans. També van augmentar les ordres d’allunyament, amb 143. Per delictes sexuals, l’any passat es van instruir dinou casos en l’àmbit de la parella.

tracking