SEGRE

LLEURE FESTES DE TARDOR

Els firaires busquen atraccions fora de Lleida per omplir les firetes

Després de les baixes per l’alt cost d’instal·lar-se, volen renegociar la concessió

Les firetes es van estrenar al recinte de l’antiga Hípica de Cappont per les Festes de Maig d’aquest any.

Les firetes es van estrenar al recinte de l’antiga Hípica de Cappont per les Festes de Maig d’aquest any.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Provincial d’Industrials Firaires de Lleida està buscant atraccions de fora de Lleida per omplir les firetes durant les Festes de Tardor perquè al voltant d’un 20% dels associats (són gairebé setanta) no tenen intenció d’instal·lar-se pels elevats costos que els suposa. Així ho va explicar ahir Hugo García, el president de l’associació, que va guanyar el concurs per explotar el recinte de l’antiga Hípica de Cappont per ubicar les Firetes durant set anys, i deixar així el solar de Copa d’Or, on van estar quatre anys. García va recordar que, a més de pagar el cànon per l’adjudicació, han de fer-se càrrec també de les despeses de neteja, seguretat, publicitat, aigua i electricitat, tal com indica el plec de condicions del contracte, situació que alguns firaires no poden assumir. “Si a Copa d’Or pagaven uns 1.200 cadascun, ara són uns 3.000”, va apuntar.

De fet, després de les últimes Festes de Maig, quan es van estrenar a l’antiga Hípica, els firaires ja van alertar de l’encariment dels costos amb la nova ubicació i el seu president assegura que després de les de Tardor plantejaran a la Paeria una possible revisió de les condicions de la concessió. “La idea de l’associació és parlar amb el nou govern municipal per buscar una solució, que podria ser renegociar les condicions o que ells assumeixin algunes de les despeses, com per exemple la neteja”, va assenyalar.

En tot cas, malgrat les dificultats, va garantir que “hi haurà firetes” i va detallar que algunes atraccions ja estaran operatives el cap de setmana que ve. Estaran a l’antiga Hípica fins al 6 d’octubre.

tracking