SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA DOMÈSTICA

Demanen un any de presó per al pare del nadó agredit a Lleida per maltractar l'exparella

Segons la Fiscalia, l’acusat va clavar diversos cops a la víctima al cap i li va pressionar el coll fins a deixar-la inconscient || L’home es troba en presó preventiva per presumpte maltractament al fill

Imatge d’arxiu del moment en què els pares del nadó van passar a disposició judicial a l’agost.

Imatge d’arxiu del moment en què els pares del nadó van passar a disposició judicial a l’agost.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El veí de Lleida de 39 anys que va ser detingut per suposadament maltractar el seu nadó de només vint dies s’enfronta a una petició d’un any de presó per un altre cas de maltractament. L’acusat té pendent un judici que s’ha de celebrar al jutjat penal 3 de Lleida després que fos denunciat per la seua exparella per agressió. En aquest cas, la Fiscalia, segons ha pogut saber aquest diari, sol·licita una pena d’un any de presó contra l’acusat, que actualment es troba a la presó de forma preventiva per l’agressió al seu fill. Segons l’escrit del Ministeri Públic, els fets pels quals serà ara jutjat van tenir lloc el mes de juliol de l’any passat, quan l’acusat es trobava al domicili que compartia amb la seua llavors dona a Lleida. En un moment que es va iniciar una discussió entre els dos, segons recull l’escrit d’acusació, “amb manifest ànim de menyscabar la integritat física de la seua parella”, la va agafar dels braços, la va tirar sobre el sofà, li va clavar diversos cops al cap i va pressionar fortament el coll de la víctima amb les seues mans, cosa que va provocar que aquesta perdés el coneixement.

Al veure l’estat de la dona, l’acusat es va aturar, la va portar al bany i li va posar aigua a la cara, per la qual cosa, segons la Fiscalia, l’estat de la dona va millorar. Finalment, la víctima va aconseguir escapar-se de l’habitatge i demanar ajuda, encara que l’acusat va intentar impedir-ho. Al no aconseguir-ho, relata l’escrit, l’home va llançar contra terra diferents objectes de vidre, es van trencar i van fer que el terra quedés ple de vidres. Segons el comunicat mèdic d’urgències del mateix dia, la víctima presentava diverses lesions al coll i als braços.

L’acusat acumula altres denúncies per violència domèstica i aquesta és la primera que arriba a judici

Per aquests fets, el Ministeri Públic sol·licita que se li imposi a l’acusat un any de presó per un delicte de maltractament, així com la privació del dret a la tinença i port d’armes durant tres anys. Així mateix, el fiscal demana que se li imposi una ordre de prohibició de comunicació i aproximació a menys de 200 metres de la víctima durant dos anys, tres mesos i un dia.

L’acusat es troba en presó preventiva des del passat 23 d’agost per ordre de la jutge després que fos detingut, amb la seua actual dona, per agredir presumptament el seu nadó de només vint dies. La mare del menor ja es troba en llibertat provisional després que les investigacions apuntin, al principi, que el pare va ser l’autor de les lesions que té el petit (vegeu el desglossament).

El menor continua ingressat molt greu a l’UCI de la Vall d’Hebron El fill de l’acusat continua ingressat en estat molt greu a l’UCI de l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, on ja fa més d’un mes que hi és. El menor va arribar a l’hospital el passat 13 d’agost després de ser derivat des de l’Arnau de Vilanova, on va arribar en estat molt greu. El nadó, que va ingressar amb 20 dies de vida, es troba en coma induït i amb respiració assistida a causa de les lesions neurològiques que té. Una vegada l’hospital va donar l’alerta per possible maltractament, els Mossos d’Esquadra van arrestar els pares a la Vall d’Hebron i la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) es va fer càrrec de la tutela del menor. En la declaració judicial, el pare va assenyalar que el nen havia caigut del bressol quan anaven al cotxe. També va afirmar que li havia caigut quan el tenia en braços i que no li havia dit res a la mare. La instrucció continua oberta i s’esperen noves diligències.

tracking