SEGRE

L'Audiència de Lleida confirma la presó preventiva per al pare del nadó maltractat

Considera que existeix risc de fuga

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència provincial ha confirmat aquest dimecres la presó preventiva per al veí de Lleida de 39 anys en presó preventiva acusat de maltractar el seu nadó de només 20 dies. La sala ha rebutjat el recurs presentat per la defensa i considera la mesura de privació de llibertat "proporcionada" i "justificada" per la quantitat d'indicis que apunten l'home com autor dels fets, per la gravetat del delicte i per l'elevada pena que pot comportar, la qual cosa fa que existeixi risc de fugida. L’acusat es troba empresonat des del 23 d’agost passat, mentre que la mare va ser posada en llibertat provisional al considerar el jutge que el principal sospitós és el pare del petit.

Els investigats van portar el 13 d’agost passat el nen a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, que poc després va activar el protocol de maltractament infantil i va derivar el nadó al Vall d’Hebron, on els pares van ser detinguts una setmana després. El petit continua ingressat a l’UCI de l’hospital barceloní en estat molt greu, ja que es troba en coma induït i amb respiració assistida a causa de les greus lesions neurològiques que pateix arran de l’agressió. La investigació judicial espera noves proves, com la declaració de testimonis. El pare va dir que el nadó havia caigut del cabàs quan anaven amb cotxe i, després, que li havia caigut dels braços i no va dir res a la mare.

L'acusat de maltractar el seu nadó ja va ser condemnat per un delicte de lesions i una falta per injúries en incidents amb anteriors parelles, tal i com ha avançat aquest dimecres SEGRE. Concretament, va ser sentenciat per aquests fets el 2008 i el 2013, anys en què va ser denunciat per altres agressions masclistes. Cinc anys després de l’última condemna, va tornar a ser denunciat per agredir la seua actual parella a l’habitatge que tots dos compartien. El juny del 2018 els Mossos d’Esquadra van auxiliar la víctima, mare del nadó agredit, després que la seua parella la colpegés diverses vegades al cap i li pressionés el coll amb les mans fins a deixar-la inconscient. L’home va intentar retenir-la, però la dona va poder fugir de l’habitatge. Malgrat que va demanar ajuda a la policia, finalment es va negar a denunciar-lo. Ara, la Fiscalia confia que la dona col·labori en el procés després de les agressions al seu fill.

tracking