SEGRE

ECONOMIA POLÈMICA

Larrosa acusa Pueyo de generar alarma amb les finances de la Paeria, que veu "solvents"

El cap de l’oposició i exalcalde socialista diu que les xifres que va citar el govern ja estaven publicades al web i afirma que en va obviar d’altres a propòsit || Considera que així “amaga la seua falta de projecte”

Larrosa va replicar ahir a les acusacions del govern municipal sobre la situació econòmica de la Paeria.

Larrosa va replicar ahir a les acusacions del govern municipal sobre la situació econòmica de la Paeria.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de l’oposició i exalcalde socialista, Fèlix Larrosa, va atribuir ahir les afirmacions de dilluns de l’alcalde Miquel Pueyo sobre la situació econòmica de la Paeria en les quals va dir que el deute és de 175 milions, a una voluntat de “generar alarma” i d’“amagar la seua falta de projecte” per a la ciutat.

El va acusar de “tergiversar les valoracions amb intencionalitat política” i va considerar que “confon transparència amb irresponsabilitat”, atès que les xifres que va citar com a noves ja eren al web de la Paeria. “Fer una roda de premsa amb informació publicada periòdicament al web de l’ajuntament és part de la tragicomèdia generada des del govern”, va incidir.

Assegura que el juny del 2018 el pressupost estava executat al 66% i que es poden transvasar partides

Larrosa va defensar la “transparència dels governs socialistes durant molts anys” i va apuntar que “el deute de la Paeria no és perquè ens n’hàgim anat de copes, sinó fruit d’una voluntat de transformació positiva de la ciutat”. Va afirmar que “la Paeria és una institució solvent i així ho acrediten les administracions superiors i les entitats financeres” i va acusar el govern d’“obviar” informacions com que “en dos anys el deute s’ha reduït en 20 milions i s’ha rebaixat un 3% de l’IBI”.

Així mateix, va negar que un deute del 106% dels ingressos limiti la capacitat d’inversió, va xifrar en 5 euros per habitant i any el deute financer i va dir que per cada euro que la Paeria inverteix es retorna a la ciutadania en serveis per valor d’1,20. Va recordar que el 2018 va tancar amb 5 milions de romanent i 650.000 euros de superàvit i va afegir que al juny també s’havia executat ja el 66% del pressupost, però va apuntar que “es poden traspassar partides d’un lloc a un altre”. Va atribuir algunes partides esgotades d’aquest any a les transferències a organismes municipals o a pagar serveis com la jardineria.

“La Paeria bloqueja tot el crèdit una vegada entra en vigor el pressupost i es considera la partida executada, però les concessionàries poden portar a terme les tasques que tenen encomanades durant tot l’any”, va asseverar.

Així mateix, Larrosa va acusar l’actual govern d’amagar també el deute de 10 milions de la Generalitat amb el consistori i que la meitat del deute del parc de Gardeny correspon a la Universitat de Lleida. En aquest sentit, va recordar que el Govern es va comprometre per escrit a assumir vint milions i no l’ha complert. “No és un govern honest ni valent ni emprenedor”, va sentenciar.

“Ens enganyen perquè en el pacte de govern diuen que apujaran l’IBI” El PSC va qüestionar l’anunci de no apujar impostos als ciutadans argumentant que al pacte de govern figura incrementar l’IBI a un 10% dels valors cadastrals més alts. “O ens va enganyar o ens enganya ara”, va indicar. Larrosa. També el va acusar de “posar obstacles al desenvolupament públic i urbanístic de la ciutat” per no haver executat en tres mesos de mandat “obres aprovades i amb finançament”, com els pressupostos participatius. Va negar irregularitats comptables a l’Empresa Municipal d’Urbanisme, com va denunciar l’edil d’Hisenda Montse Pifarré, i va anunciar que demanarà explicacions i fins i tot la celebració d’una comissió especial. I si no hi accedeix, demanarà “la seua renúncia”. Respecte a la partida esgotada per a festes, va dir que les infraestructures de les de Tardor es van contractar amb les de maig. També va denunciar una despesa de 2.000 € en un equip informàtic per al cap de gabinet.

tracking