SEGRE

Larrosa proposa a Pueyo un "pacte de ciutat" per al futur planejament urbanístic de Lleida

El PSC demana que es mantingui la suspensió de llicències després que el nou govern hagi anunciat la intenció d'aixecar aquesta suspensió

El cap de l'oposició a l'Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa.

Larrosa proposa a Pueyo un "pacte de ciutat" per al futur planejament urbanístic de LleidaPSC Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de l'oposició a l'Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha proposat a l'alcalde Miquel Pueyo un "pacte de ciutat" per aconseguir "un acord més ampli sobre el futur planejament urbanístic de la ciutat". L'objectiu del socialista és que es treballi sobre la base del POUM ja presentat, el qual està aprovat inicialment per la Generalitat, per tal d'aconseguir un consens "més ampli" entre les forces polítiques del consistori. En aquest sentit, Larrosa proposa que es mantingui la suspensió de llicències, per "aprofitar" el document presentat pel govern anterior que ja compta amb al·legacions presentades, treballs fets, processos participatius realitzats i informació obtinguda. El PSC no descarta recórrer a la justícia en cas que el govern d'ERC, JxCat i Comú acabi aixecant la suspensió de llicències tal com va anunciar.

Larrosa ha traslladat per escrit aquest dimecres a Pueyo la proposta per aconseguir un "acord ampli" sobre el futur planejament urbanístic de Lleida i també preveu posar-la damunt la taula en la pròxima comissió municipal d'urbanisme. Cal recordar que el govern d'ERC, JxCat i Comú ja va anunciar la intenció d'aturar la tramitació del nou POUM i d'aixecar la suspensió de llicències. En cas que el govern de la Paeria no accepti aquest pacte proposat per Larrosa, el PSC instarà al govern municipal a suspendre l'aprovació inicial del POUM i comenci els treballs des de zero, segons ha dit Fèlix Larrosa.

A banda, el cap de l'oposició ha expressat els seus dubtes sobre el fet que l'Ajuntament pugui "reservar-se" el temps no exhaurit de suspensió.  En aquest sentit, ha defensat que el grup del PSC no pot donar suport a la proposta que fa el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Toni Postius, perquè "no tenim ni se'ns dona cap seguretat jurídica malgrat els informes que l'acompanyen". A la vegada, Larrosa considera que la proposta del nou govern "contribueix a dificultar la creació d'un model de ciutat sostenible, amable i de futur, que sigui econòmicament equilibrat i que obeeixi a l'interès general".

A més, el líder del PSC a la Paeria sosté que la proposta de Postius "trenca" l'esperit del document urbanístic aprovat inicialment perquè "deixa el Centre Històric desemparat, i permet l'especulació en els sectors urbanitzables", segons ha puntualitzat el cap de l'oposició.

Fèlix Larrosa també ha afegit que el grup del PSC es reserva l'acció jurídica de recórrer l'aixecament de la suspensió de llicències a la sala del TSJC, en cas que prosperi la proposta actual de l'actual govern tripartit a la Paeria.

tracking