SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA DOMÈSTICA

El pare del nadó agredit va admetre que 'el va llançar' al llit perquè no deixava de plorar

Els forenses constaten que el nen, que continua molt greu a l’UCI, presenta múltiples lesions i amb cronologies diferents || L’Audiència de Lleida rebutja excarcerar-lo a l’existir risc de fuga

L’acusat va declarar per primera vegada en seu judicial el 23 d’agost passat a Lleida.

L’acusat va declarar per primera vegada en seu judicial el 23 d’agost passat a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El veí de Lleida de 39 anys que es troba en presó preventiva acusat de maltractar el seu nadó va admetre durant la investigació que havia “llançat” el menor al llit perquè no deixava de plorar. Una declaració que va intentar rectificar immediatament canviant el verb “llançar” per “deixar”, però que va posar sota sospita els investigadors, que des d’un primer moment tenien clar que les lesions que presentava el nadó eren compatibles amb ser víctima de maltractaments. Així consta en la interlocutòria dictada ahir per l’Audiència de Lleida, que rebutja excarcerar l’acusat, com ha sol·licitat la seua defensa, al considerar que hi ha un elevat risc de fuga i que la mesura de presó preventiva està “justificada” per la gravetat del delicte i l’elevada pena de presó a la qual podria enfrontar-se. Segons la interlocutòria, el nadó va ingressar el 13 d’agost passat a l’hospital Arnau de Vilanova quan només tenia 11 dies de vida i els metges van constatar que presentava lesions cerebrals greus, sent el primer diagnòstic el d’un traumatisme no accidental. Així mateix, van afirmar que les lesions són de diversos tipus i amb cronologies diferents, la qual cosa indicaria que el nadó hauria estat agredit en diverses ocasions.

De fet, l’informe del Vall d’Hebron, on va ser derivat, assenyala que el nadó presenta diversos hematomes i lesions, com la clavícula fracturada, com ja va avançar SEGRE. Els forenses creuen que algunes lesions podrien deure’s a la síndrome del nadó sacsejat. En la seua declaració, el pare va assenyalar que quan el nadó plora i no pot calmar-lo, es posa nerviós, indicant que “en aquestes situacions llança el nen al llit, si bé d’immediat va rectificar l’expressió llança per deixa”. En una altra ocasió, va dir que el nadó havia caigut del sofà. Així mateix, la filla de la seua parella va desmentir que el nen hagués caigut del cabàs quan anaven amb cotxe, tal com va declarar l’acusat.

L’acusat ja va ser condemnat per lesions i injúries a exparelles El pare del nadó agredit ja va ser condemnat el 2008 per un delicte de lesions i el 2013 per una falta d’injúries amb incidents amb exparelles, segons va avançar ahir SEGRE. Així mateix, té tres denúncies policials per delictes de violència domèstica. Una és contra la seua actual parella i mare del nadó maltractat, els fets que havien de ser jutjats dilluns passat, però la vista va haver de ser suspesa i es preveu l’assenyalament per al proper mes de novembre. L’acusat va ingressar en presó preventiva sense fiança el 23 d’agost passat, després que fos arrestat amb la seua parella per evitar que pactessin una coartada davant de les greus lesions que presentava el fill. La mare, de 33 anys, va quedar en llibertat pocs dies després al considerar que no va ser autora del maltractament.

tracking