SEGRE

ADMINISTRACIÓ MEDI AMBIENT

El Tribunal de Contractes qüestiona la concessió del servei de jardineria de Lleida

Estima dos recursos i obliga a tornar a calcular un barem del concurs, per la qual cosa l’adjudicatària podria canviar || Tècnics de la Paeria ja treballen en la puntuació

Arbres morts ahir a Corregidor Escofet, a Balàfia.

Arbres morts ahir a Corregidor Escofet, a Balàfia.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic obliga la Paeria a revisar la valoració de les empreses que van optar al concurs del manteniment de la jardineria de la ciutat, el més gran de Lleida amb un import d’11,6 milions, situació que pot provocar que l’UTE guanyadora (Urbaser-Arnó-Glauca-Ilersis) perdi l’adjudicació. La segona classificada és l’UTE Eulen-Biosca; la tercera, Valoriza-Romero Polo-Agrotècnica del Segrià; i la quarta, Sorigué-Ambitec. El tribunal ha estimat els recursos que van presentar dos de les UTE contra el plec de condicions d’aquesta licitació, concretament contra la valoració de la vencedora del concurs. Van denunciar que els van atorgar uns punts malgrat que incomplien un requisit relatiu a la dotació del 50 per cent de vehicles elèctrics o híbrids. En aquest sentit, el tribunal insta a “comprovar el còmput de la maquinària i els vehicles oferts als efectes d’apreciar o no el compliment dels percentatges” i procedir a “la reformulació de les puntuacions d’aquelles empreses que no els hagin aconseguit”.

El tinent d’alcalde Sergi Talamonte va assegurar que els tècnics ja estan efectuant les noves valoracions, però va remarcar que no és necessari repetir la licitació i que l’ajuntament es veu obligat a anar prorrogant el contracte a l’adjudicatària fins que acabi tot el procés. L’últim, fins al 31 d’octubre d’aquest any.

És el contracte més gran de la ciutat, d’11,6 milions d’euros, i ara es va prorrogant periòdicament

Talamonte va recordar que el concurs ja havia estat paralitzat per un altre recurs, per la qual cosa la Paeria va voler portar a terme una licitació “pont” per a aquest servei, per un import menor, fins que es resolgués, però el nou plec de condicions també va ser recorregut i el Tribunal de Contractes el va paralitzar.

I entre tot aquest culebró, el consistori ha advertit l’adjudicatària que s’hi miri més després de constatar un augment de la mortalitat dels arbres.

tracking