SEGRE

CERTAMEN DEL 26 AL 29 DE SETEMBRE

Pueyo 'refreda' el projecte del nou pavelló firal a l'espera de fons

Ho emplaça als patrons i Fira de Lleida admet les necessitats de més espai

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va ser ahir clar sobre les possibilitats que Fira de Lleida guanyi en espai, amb el reivindicat nou pavelló, i va afirmar que no es pot fer volar coloms. Va afirmar que qualsevol creixement en infraestructures i espais requereix el consens dels patrons de Fira de Lleida darrere d’una estratègia conjunta i per trobar el finançament necessari. Així ho va explicar en la presentació de la 65a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida i la 34a d’Eurofruit, que se celebraran entre els dies 26 i 29 d’aquest mes. El director general de Fira de Lleida, Oriol Oró, va admetre els “dèficits evidents” en infraestructures, perquè “tenim fires que creixen i expositors” a la zona exterior, al descobert. Però va coincidir en la necessitat que els patrons (Paeria, Diputació de Lleida, Generalitat i Cambra de Comerç de Lleida) estudiïn les possibilitats reals de finançament.

Pueyo, igual com el president de la Diputació, Joan Talarn, el delegat de la Generalitat, Ramon Farré, i el president de la Cambra de Comerç, Jaume Saltó, van destacar l’aposta per la internacionalització i la professionalització del certamen, així com per la transferència tecnològica.

Oró va diferenciar la Fira de Sant Miquel del “posicionament de Fruit Attraction” o el certamen fructícola de Berlín, que tenen un marcat caràcter comercial per al sector de la fruita. Va defensar l’àmbit de treball de la fira lleidatana tant en la maquinària de camp com de manipulació de la fruita, mentre serveix per promocionar i donar visibilitat a les empreses fructícoles i les associacions de productors, per a les quals va defensar-ne la utilitat. Saltó va qualificar el certamen fructícola com “el més important de l’Euroregió del sud d’Europa” i va defensar la col·laboració davant la competència amb altres fires lleidatanes.

Ocupació total malgrat no ser any d’exposició plena de tractors La 65a edició de la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida i la 34a d’Eurofruit comptaran amb la presència de 314 expositors, repartits en els 54.000 metres quadrats de superfície expositiva el recinte de Fira de Lleida, que situa així l’ocupació en el cent per cent. El certamen, entre el 26 i el 29 setembre, ha previst una missió comercial amb Bielorússia i una de comercial inversa amb nou països de diferents continents. La inauguració de Sant Miquel i Eurofruit anirà a càrrec de la consellera d’Agricultura, Teresa Jordà, i la clausura estarà presidida per la directora d’Agricultura i Ramaderia del departament, Elisenda Guillaumes. Hi haurà onze expositors menys que l’any passat a causa que enguany no hi participen el gruix de firmes del sector dels tractors, encara que sí que hi haurà presència d’aquest tipus de vehicles agrícoles. En el certamen hi haurà representats sectors com els de la màquina agrícola i ramadera, serveis per al sector agrari, nutrició animal i sanitat ramadera, drons, aplicació de gestió agrícola, adobs, productes fitosanitaris, equips per al reg, gestió de residus i transports i automoció, entre molts altres. L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va instar administracions i institucions a actualitzar i revisar la marca de Lleida.

Farré, Talarn, Pueyo, Saltó i Oró, davant de les grans xifres de la Fira de Sant Miquel a la presentació.

Farré, Talarn, Pueyo, Saltó i Oró, davant de les grans xifres de la Fira de Sant Miquel a la presentació.ÍTMAR FABREGAT

tracking