SEGRE

TRIBUNALS

La Fiscalia no veu delicte als tuits de Pablo Hásel que desitjaven que s'estavellés l'avió del Betis

La representació legal del club seguirà amb el procediment i mantindrà la seua acusació per un delicte d’odi de l’article 510 del Codi Penal

Imatge d’arxiu de Pablo Hasél a l’Audiència Nacional.

Imatge d’arxiu de Pablo Hasél a l’Audiència Nacional.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia Provincial de Sevilla ha indicat aquest divendres, en el seu escrit de qualificacions prèvies, que no aprecia delicte als tuits del raper Pablo Rivadulla, conegut popularment com a Pablo Hásel, que desitjaven que s’estavellés l’avió del Real Betis per la qual cosa demana la seua lliure absolució.

Segons han comentat fonts pròximes al cas a Europa Press, el Betis va presentar una querella contra Hásel. "A la plantilla del Betis que defensa el nazi, si no fos perquè també moririen pilots i hostesses, els desitjaria que el seu avió s’estavellés", havia tuitejat el raper després de conèixer-se el suport del club verd-i-blanc al seu llavors jugador Roman Zozulya.

Zozulya, que ara juga a l’Albacete Futbol, va generar polèmica després d’haver cedit la seua imatge per a campanyes del Ejército Popular Ucraniano (Narodna Armiya), una fundació-milícia de voluntaris. Respecte a aquest tuit i a un altre en els que Hásel indicava que el Betis "fa apologia del terrorisme", el Ministeri Públic ha assenyalat que representen "greus ofenses" al club i a Zozulya, però apuntant que no incorrien en cap delicte penal, tal com ha avançat 'Diario de Sevilla'.

D’una altra part, fonts properes al Betis han afirmat a Europa Press que, malgrat que la Fiscalia no veu delicte, la representació legal del club continuarà amb el procediment i mantindrà la seua acusació contra Hásel, a qui li atribueix un delicte d’odi de l’article 510 del Codi Penal.

Les mateixes fonts han apuntat que la petició d’absolució de la Fiscalia "ja es coneixia fa un any" i que des del club només esperen a què s’anunciï l’assenyalament per a aquest judici que se celebrarà en un Jutjat Penal de Sevilla.

CONDEMNAT PER L’AUDIÈNCIA NACIONAL

Cal recordar que l’Audiència Nacional va condemnar a dos anys de presó i un dia i multa de 24.300 euros a Rivadulla pels delictes d’enaltiment de terrorisme, amb l’agreujant de reincidència, i injúries i calúmnies contra la Corona i Institucions de l’Estat per enaltir a figures de membres de les bandes terroristes ETA i GRAPO en el seu perfil de Twitter.

Els magistrats de la Secció Primera de la Sala Penal exposen en una sentència que les publicacions del condemnat suposen una "actuació conjunta, dirigida contra l’Autoritat de l’Estat" i que al·ludeixen "a la necessitat d’anar més enllà en un comportament violent fins i tot amb la utilització del terrorisme als membres condemnats del qual judicialment per això es dirigeix en termes de ser el referent a imitar".

La representació legal d’Hásel, exercida pel lletrat Juan Manuel Olarieta, va presentar un recurs a la Sala d’Apel·lacions de l’Audiència Nacional demanant l’absolució per al seu patrocinat al·legant "parcialitat" en els magistrats.

tracking