SEGRE

ALTA VELOCITAT REIVINDICACIONS

Viatgers reclamen canviar el tren AV City per l'excessiva vibració

Diuen que és l’Avant que va ser retirat i Renfe replica que té “prou confort”

Viatgers de primer tren amb tarifes AV City, a l’estació de Lleida.

Viatgers de primer tren amb tarifes AV City, a l’estació de Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Usuaris habituals de l’Avant entre Lleida i Barcelona reclamen a Renfe que canviï el tren que combina tarifes AV City, més econòmiques, i amb les convencionals de l’Avant perquè vibra tant que creuen que fins i tot pot resultar perillós. Denuncien que els passatgers d’aquest servei estrenat dilluns passat “no poden descansar ni treballar amb l’ordinador i alguns fins i tot es maregen” i asseguren que es tracta del mateix comboi que el 2012 ja va ser utilitzat en aquesta mateixa línia com Avant i que la companyia va retirar després de les seues queixes. “Vam fer uns mesuraments amb un sismògraf per demostrar les vibracions i ara ho tornarem a fer”, apunta una usuària. Llavors, van constatar que aquest comboi vibrava fins sis vegades més que l’AVE.

Malgrat les queixes, elogien que Renfe hagi creat una tarifa més barata per anar a Barcelona (també va a Saragossa), però remarquen que beneficia bàsicament els viatgers esporàdics, mentre que acaba perjudicant els usuaris habituals perquè al combinar les dos tarifes al mateix tren, el de les 7.04 que és el més utilitzat per les persones que viuen a Lleida i treballen a Barcelona, es perden places per a aquests últims. A més, afegeixen que la durada del viatge és uns minuts més gran que amb l’Avant tradicional. “És més incòmode, vibra molt, perdem places i arribem més tard”, conclouen.

Fa temps que els usuaris, agrupats en una plataforma, reclamen millores en aquesta línia, tant en els abonaments com en la mateixa infraestructura. Recorden que ja es van debatre iniciatives sobre això al Parlament de Catalunya i que al Congrés hi ha una proposició no de llei aprovada. En concret, el Parlament va aprovar dos resolucions per unanimitat en 2015 i 2016 instant el Govern central a atendre les seues reclamacions i el 2017 el PDeCAT va presentar la proposició al Congrés que insta a rebaixar el preu de l’Avant i a flexibilitzar els abonaments perquè puguin ser utilitzats més dies i que permetin viatjar també en AVE, entre altres qüestions.

Per la seua part, un portaveu de Renfe va indicar que el tren “reuneix les característiques suficients de confort”. Va matisar que entenen que no ofereix les mateixes condicions d’espai i velocitat que altres combois i per això poden oferir les tarifes d’AV City i permet que més viatgers usin aquest servei.

tracking