SEGRE

TRIBUNALS BALANÇ

Alarma de la Fiscalia al doblar-se en un any les agressions sexuals de menors a Lleida

Lleida va acollir ahir l’obertura de l’any judicial a Catalunya, que no se celebrava des de l’any 2016 per la situació política i en la qual es va alertar de l’augment de les agressions sexuals, especialment les comeses per menors. L’acte va servir perquè la magistrada Lucía Jiménez prengués possessió com a nova presidenta de l’Audiència de Lleida.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els delictes sexuals comesos per menors gairebé es van doblar l’any passat a Catalunya i es va passar dels 59 casos del 2017 als 96 del 2018, segons va alertar ahir a Lleida el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres, amb motiu de l’obertura de l’any judicial (que no se celebrava des de l’any 2016 per la situació política catalana) i de la presa de possessió de la nova presidenta de l’Audiència de Lleida, la magistrada Lucía Jiménez. El fiscal superior es va mostrar “molt preocupat” per l’augment d’aquest tipus de delictes. Els jutjats lleidatans, per exemple, van condemnar l’any passat per aquesta causa 10 adolescents, quatre més que que l’any 2017. Així mateix, Francisco Bañeres va explicar que les agressions sexuals van augmentar un 8% (de 775 casos a 1.048) i els abusos, un 35%. També va qualificar d’“alarmants” les xifres de violència de gènere, “amb vuit morts de dones a mans de les seues parelles o exparelles i amb un nombre similar de casos respecte a l’any anterior, la qual cosa és un motiu de preocupació, al constatar que, per més que es destinen esforços i recursos públics, amb prou feines descendeix el nombre d’aquestes infraccions, que han esdevingut un autèntic assot a l’ordre social” (més informació a la pàgina 35). Per la seua part, el president del Tribunal Superior de Justícia, Jesús María Barrientos, va assegurar que “l’aplicació de la llei aconseguirà sense cap prejudici relacionat la rellevància social del sotmès a aquesta”, i va afegir que “sembla oportú” recordar que les resolucions dels tribunals són de compliment obligatori per als ciutadans “i més per a les institucions públiques”. Així, i respecte al dispositiu Toga de protecció policial als jutjats catalans, va afirmar que “amb l’assegurament policial de les seus judicials no estem protegint pedres, sinó la pedra angular del sistema de convivència, que els jutges tenim la missió de preservar”.

Pren possessió la nova presidenta de l’Audiència

La magistrada Lucía Jiménez va prendre possessió com a presidenta de l’Audiència de Lleida durant l’acte celebrat ahir. Jiménez va ser apadrinada per l’anterior president, Francesc Segura, del qual va destacar la seua “trajectòria impecable” al capdavant de l’òrgan. La nova presidenta va apostar per “una justícia de qualitat, independent i imparcial” per generar confiança entra la societat, ja que “no hem de ser el problema sinó la solució”.

El president del TSJC, Jesús María Barrientos, va presidir l’obertura de l’any judicial a Catalunya, que es va celebrar ahir a Lleida.

El president del TSJC, Jesús María Barrientos, va presidir l’obertura de l’any judicial a Catalunya, que es va celebrar ahir a Lleida.MAITE MONNÉ

El president del TSJC, Jesús María Barrientos, va presidir l’obertura de l’any judicial a Catalunya, que es va celebrar ahir a Lleida.

El president del TSJC, Jesús María Barrientos, va presidir l’obertura de l’any judicial a Catalunya, que es va celebrar ahir a Lleida.MAITE MONNÉ

tracking