SEGRE

TRÀNSIT SEGURETAT

Denuncien 18 conductors ebris en una sola nit a Lleida

La Guàrdia Urbana va fer 152 controls, dels quals un 12% van donar positiu || Dos dels infractors van ser imputats penalment

Imatge d’arxiu d’un control de la Guàrdia Urbana.

Imatge d’arxiu d’un control de la Guàrdia Urbana.GUARDIA URBANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va denunciar un total de 18 conductors per circular sota els efectes de l’alcohol durant la matinada d’ahir, coincidint amb el primer dijous universitari. Dos dels infractors van ser denunciats pel la via penal per un delicte contra la seguretat en el trànsit perquè van donar taxes d’alcoholèmia que superaven els 0,60 mg/l.

Diverses patrulles policials es van desplegar durant la nit pels carrers de Lleida per fer controls preventius d’alcoholèmia i documentació. Van fer un total de 152 proves, de les quals 18 van donar positiu, la qual cosa suposa un 11,8 per cent del total. 16 conductors van ser denunciats administrativament per superar la taxa de 0,25 mg/l (0,15 mg/l en el cas de ser conductors novells). Hauran de fer front a una sanció econòmica i la retirada de punts del carnet. En canvi, dos dels infractors van ser imputats penalment. És el cas d’un conductor de 33 anys que va donar un resultat de 0,74 mg/l en un control a la rambla Aragó. El segon conductor que serà portat a judici és un veí de Lleida de 44 anys que va donar 0,75 mg/l a l’avinguda Indústria. En aquest cas, seran presumiblement condemnats a la privació del carnet de conduir, al pagament de multes o a treballs en benefici de la comunitat.

Els controls es van fer coincidint amb el primer dijous universitari a la capital del Segrià

D’altra banda, s’ha d’assenyalar que aquest estiu han estat denunciats un total de 3.550 conductors a Catalunya per consum d’alcohol i drogues. Del total, 29 conductors van ser reincidents amb dos o més infraccions per alcohol o drogues, la qual cosa represen un 1,4% sobre el total d’infractors per aquesta causa.

D’altra banda, la Guàrdia Urbana va sancionar ahir dos estudiants de 19 anys per organitzar festes als seus domicilis i causar molèsties als veïns. La primera de les actuacions va tenir lloc a les 0.30 hores en un habitatge de l’avinguda Madrid en el qual hi havia 10 persones. A les 1.20 hores van acudir a un domicili situat al passeig de Ronda en el qual es trobaven 12 persones celebrant una festa.

tracking