SEGRE

CULTURA ACTIVITATS

El Barri Antic és pur art

Arranca l’Obert amb múltiples activitats culturals i de lleure tot el cap de setmana || El certamen estrena mercat medieval al carrer Cavallers

El carrer Cavallers és l’escenari que acull un mercat medieval.

El carrer Cavallers és l’escenari que acull un mercat medieval.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La desena edició de l’Obert del Centre Històric va arrancar ahir amb una crida a millorar la imatge del barri i donar-lo a conèixer. El certamen s’allargarà fins demà amb diferents activitats culturals i lúdiques en què s’han implicat 63 entitats diferents. La seua responsable, Maite Pascual, va explicar que “en aquesta edició ens centrem en la multiculturalitat, la música, la dansa i l’art urbà”. Precisament, en la inauguració, que va tenir lloc al carrer Cavallers, van intervenir tres artistes lleidatans, Llukutter (art urbà), Maria Mora (dansa) i Berta Puigdemasa (arpa), que van combinar les seues tres disciplines.

La tinent d’alcalde i regidora del Centre Històric, Montse Pifarré, va manifestar que “al barri hi ha molta diversitat de cultures i ha de ser un lloc d’integració. Encara que a vegades dóna lloc a malentesos, les administracions hem de treballar i fomentar el respecte i el civisme amb l’objectiu de canviar la percepció del barri i que la gent vingui a viure-hi o a disfrutar per posar-lo de moda”. Va afegir, en aquest sentit, que “l’Obert és un projecte pensat per a activitats i propostes culturals, de lleure, art i esport”.

Ahir, el carrer Cavallers va tornar a ser medieval amb un mercadillo de productes artesans, que hi serà tot el cap de setmana, i la plaça del Dipòsit va acollir un concert multicultural. A més, a la nit es va celebrar el comiat de solters de Peronella d’Aragó i de Ramon Berenguer IV.

Com a activitats familiars, el programa inclou el quart passeig dels vehicles històrics, una actuació de quatre grups de pop coreà i el Mercat de les Andròmines, que es farà avui.

El carrer Cavallers és l’escenari que acull un mercat medieval.

El carrer Cavallers és l’escenari que acull un mercat medieval.MAITE MONNÉ

tracking