SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen l'amo d'un gos que el va deixar en una terrassa a Lleida sense menjar

Haurà de pagar una multa de 600 euros per un delicte d’abandó d’animal domèstic || El gos va sobreviure perquè els veïns de l’edifici el van cuidar

Imatge de l’edifici judicial de Canyeret.

Imatge de l’edifici judicial de Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat l’amo d’un gos a una multa de 600 euros per deixar-lo abandonat a la terrassa d’un habitatge sense menjar ni beure. L’acusat ha estat condemnat com a autor d’un delicte d’abandonament d’animal domèstic i també haurà de pagar les despeses del procés. La mascota va sobreviure gràcies a l’atenció que li van prestar altres veïns de l’edifici, segons consta a la sentència a la qual ha tingut accés aquest diari.

El tribunal ratifica així la sentència, que ara ja és ferma, d’un jutjat d’Instrucció i desestima el recurs presentat per l’acusat, que va al·legar que s’havia vulnerat el seu dret de defensa perquè s’havia d’haver suspès el judici al no haver estat citat correctament, que no podia acudir a l’habitatge que tenia llogat en el qual hi havia el gos i que creia que altres persones cuidaven l’animal, del qual no es va acreditar que la seua vida corrés perill. L’Audiència desestima les seues al·legacions i determina que “el denunciat, propietari d’un gos, va posar-lo en una situació de risc per l’abandonament efectiu en el qual es trobava”. En aquest cas, ha sigut clau un informe dels Agents Rurals, que van explicar que van rebre l’avís de l’administradora del pis en el qual l’inquilí no residia, “constatant que, en una primera inspecció, el gos presentava un bon estat i tenia diversos recipients amb aigua i menjar; que, no obstant, en inspeccions posteriors van constatar com l’animal s’anava debilitant, i es podia veure com els recipients per a l’aigua i el menjar es trobaven ja buits”. A més, van afegir que el gos “estava sent alimentat per alguns veïns de l’immoble des de les seues terrasses”. Els Rurals van intentar posar-se en contacte amb el propietari del gos però no va atendre els seus requeriments i “era perfectament coneixedor de la situació en la qual es trobava l’animal”. Finalment, els Agents Rurals van explicar que, “ateses les altes temperatures, el gos no podia haver sobreviscut més de 3 o 4 dies sense aigua i, si ho va fer, va ser perquè un veí va tenir cura de l’animal”. Per tot això, l’Audiència considera a la sentència que hi va haver una clara situació d’“abandonament” i “desemparament”. Els Agents Rurals van rescatar el gos després d’obtenir el permís judicial.

Aquest no és el primer cas d’aquestes característiques que es registra a Lleida. A finals de l’any passat van condemnar una dona sense poder tenir mascotes durant sis mesos per abandonar tres gossos i un gat en pèssimes condicions en un pis.

tracking