SEGRE

El nadó presumptament maltractat a Lleida segueix molt greu després de més d'un mes d'ingrés

Els pares van ser detinguts el 21 d’agost pels Mossos d’Esquadra

Imatge d’arxiu del moment en què els pares del nadó van passar a disposició judicial a l’agost.

Imatge d’arxiu del moment en què els pares del nadó van passar a disposició judicial a l’agost.MARIONA KISKERI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nadó de Lleida maltractat presumptament pels seus pares segueix ingressat en estat molt greu a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, han informat a Europa Press fonts de l’hospital aquest dilluns, quan fa més d’un mes i una setmana del seu ingrés. La Direcció General d’Atenció a la Infantesa i l’Adolescència (Dgaia) de la Generalitat es va fer càrrec de la tutela del nadó, i va autoritzar que la mare el visiti dins dels límits que estableixi l’hospital. El nen va ingressar a mitjans d’agost amb lesions a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida quan tenia menys d’un mes, i va ser derivat al Vall d’Hebron davant de la seua gravetat.

Els pares van ser detinguts el 21 d’agost pels Mossos d’Esquadra després que els sanitaris detectessin aquest presumpte maltractament, després de la qual cosa el Jutjat d’Instrucció 1 de Lleida va acordar presó provisional i sense fiança per als pares després d’escoltar la seua declaració. Un magistrat de Lleida va deixar el 28 d’agost en llibertat a la mare, de 33 anys, per petició de Fiscalía.

El pare, de 39 anys, segueix en presó provisional perquè l’Audiència de Lleida va desestimar dimecres passat un recurs seu en considerar que hi ha risc d’evasió per la "gravetat del delicte i la pena que pot comportar", segons la interlocutòria. L'home havia estat denunciat anteriorment per altres parelles per maltractament i té un judici pendent al Jutjat Penal 3 de Lleida.

tracking