SEGRE

SALUT PÚBLICA NORMATIVA

Clausurat un bar del Barri Antic de Lleida per falta d'higiene i salubritat

Tenia paneroles i aliments sense refrigerar, i la Paeria ordena una desinfecció

El local del número 4 del carrer Boters.

El local del número 4 del carrer Boters.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha ordenat clausurar un bar restaurant del Barri Antic que no complia les condicions mínimes de salubritat. Una inspecció de la Guàrdia Urbana efectuada a finals de l’agost passat a l’establiment, situat al número 4 del carrer Boters, va constatar que la cuina i la barra estaven plenes de brutícia i que hi havia aliments elaborats a sobre de la barra sense cap mena de refrigeració.

Els agents van observar també paneroles tant a sobre com a sota de la barra i algunes sortien de forats, mentre que d’altres estaven sota de la nevera i del mobiliari.

L’ajuntament considera que aquesta situació podria produir una afectació en la salut de les persones

Així doncs, van considerar que aquesta situació suposava una “falta manifesta d’higiene i salubritat que pot produir una afectació en la salut de les persones”.

Per aquest motiu, l’ajuntament va acordar la mesura cautelar del tancament del local i va requerir als titulars que procedissin a la “neteja i desinfecció profunda de l’establiment” per part d’una empresa autoritzada. El bar, denominat Tamazight, estava tancat a començaments d’aquesta setmana.

Expedient sancionador

Sobre aquest mateix establiment del carrer Boters pesa un expedient sancionador per presumpte incompliment de la regulació administrativa d’espectacles públics i activitats recreatives. Al març, la Urbana va comprovar que a les 3.10 hores de la matinada el local estava ple i que hi havia persones consumint begudes. En concret, hi havia 54 persones quan l’aforament és de 33. Sobrepassar el límit de l’aforament suposa una infracció greu d’aquesta normativa perquè comporta un risc per a la seguretat de les persones i la Paeria va acordar imposar als responsables del bar una sanció de 1.001 euros. La multa podria quedar en 800,80 euros en cas que el presumpte infractor reconegui la seua responsabilitat i pagui de manera voluntària amb anterioritat a la resolució de l’expedient.

tracking