SEGRE

TRIBUNALS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Presó per agredir la seua ex tot i tenir una ordre d'allunyament

L’acusat va perseguir la víctima i la va agafar del coll perquè retirés la denúncia contra ell || Un mes abans, havia estat condemnat per amenaçar la dona

Imatge d’arxiu d’una concentració contra la violència masclista a Lleida.

Imatge d’arxiu d’una concentració contra la violència masclista a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un acusat de violència domèstica a un any i tres mesos de presó per haver agredit la seua exparella malgrat tenir una ordre judicial que li prohibia atansar-se a ella, ja que tan sols un mes abans havia estat condemnat per amenaçar-la. D’aquesta manera, el tribunal confirma la pena imposada en primera instància pel jutjat penal 1 de Lleida, que va condemnar l’acusat a nou mesos de presó per un delicte de maltractament en l’àmbit de la violència de gènere i set mesos més per trencament de condemna.

Segons la sentència, la víctima va denunciar que el febrer del 2018 la seua exparella es va presentar al seu lloc de treball i la va seguir fins a casa, demanant-li que retirés la denúncia que havia interposat contra ell perquè si no perdria el permís de residència, i es va quedar al portal trucant al porter automàtic fins que ella va sortir del domicili. En aquell moment, segons la denúncia, l’acusat la va empènyer i la va fer entrar al replà de l’edifici, li va treure el telèfon mòbil perquè no truqués la policia i la va agafar del coll, fins que va aparèixer un veí i va cessar la seua conducta. Aquesta agressió es va produir tan sols un més després que el processat fos condemnat per un delicte d’amenaces en l’àmbit familiar i el jutjat li imposés una ordre d’allunyament respecte a la víctima. L’Audiència rebutja el recurs presentat per la defensa de l’acusat i confirma la pena imposada al donar plena credibilitat a la denúncia de la víctima. Així mateix, li imposa una altra ordre d’allunyament i comunicació durant cinc anys.

Només el 30% de les assassinades havien denunciat El nombre de dones assassinades en mans de les seues parelles o exparelles durant els anys 2016, 2017 i 2018 va ser de 151 al conjunt de l’Estat, de les quals només el 30,5% havien presentat denúncia prèvia contra l’agressor, segons un informe publicat ahir pel Consell General del Poder Judicial. Sobre aquesta qüestió, l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere va expressar preocupació davant d’aquestes xifres. L’últim crim masclista a Ponent va tenir lloc el 2015, al barri de la Mariola de Lleida. L’informe destaca que la taxa de denúncia més elevada (47% del total) es va donar entre les que tenien entre 16 i 25 anys. L’Observatori assenyala que el silenci de la víctima és un “factor de risc per a la vida de les dones maltractades”, per la qual cosa resulta d’enorme importància conscienciar-les a elles, però també tota la societat, de la necessitat de denunciar. També fa una crida a la societat, ja que la contribució dels familiars de les víctimes o de terceres persones pot arribar a ser decisiva. Les dades són, també aquí, preocupants: l’entorn de la víctima només va presentar entre el 5 i el 7 per cent del total de denúncies. Des del 2003, les assassinades en l’àmbit de la parella o exparella han estat 1.019. En el que va d’any ja han estat assassinades 44 dones.

tracking