SEGRE

URBANISME INCIDÈNCIES

La Paeria ha de pagar 4.473 € per una caiguda en patinet a causa del mal estat del carril bici

Estima parcialment la reclamació que va presentar l’afectada per aquest contratemps a l’avinguda del Segre || Queda acreditada la relació entre l’accident i els desperfectes del ferm en aquest punt

Detall de l’estat del ferm en un punt del carril bici de l’avinguda del Segre.

Detall de l’estat del ferm en un punt del carril bici de l’avinguda del Segre.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha d’indemnitzar amb 4.473 euros una usuària de patinet elèctric per les lesions que es va fer per una caiguda al carril bici de l’avinguda del Segre el mes de maig de l’any passat. L’afectada va presentar una reclamació per responsabilitat patrimonial el 2018 i el mes d’agost passat va ser estimada parcialment. Després de la queixa, el departament municipal d’Enginyeria va emetre un informe en el qual va reconèixer que, després d’una inspecció del punt del carril bici en què va caure, es van observar “diverses peces deteriorades”. Així mateix, la companyia asseguradora tampoc hi va posar cap objecció al considerar que hi havia “nexe de causalitat entre els danys patits i el funcionament del servei públic” i que la caiguda queda acreditada.

D’aquesta manera, una vegada finalitzat tot el procés de la reclamació, el consistori assumeix la relació entre la caiguda de la usuària del patinet elèctric i el mal estat del carril bici i que “queden acreditats els fets que van motivar la reclamació”. Per aquest motiu, decideix estimar parcialment la reclamació de l’afectada i indemnitzar-la amb un total de 4.473 euros, una vegada estudiat el barem mèdic aportat.

Arran de la queixa, una inspecció va indicar que a la zona hi havia “diverses peces deteriorades”

L’ajuntament sol estimar periòdicament reclamacions de vianants per caigudes a la via pública, però no és habitual encara trobar reclamacions d’usuaris de patinets elèctrics, vehicles que últimament han proliferat a la ciutat i que va portar el govern municipal a regular-ne la circulació a través d’una ordenança. Tanmateix, el nou govern tripartit vol retocar la normativa i, paral·lelament, aprovarà un quadre de multes a través d’un decret.

D’altra banda, la Paeria ha acordat també recentment indemnitzar amb 5.342 euros una ciutadana que va presentar una reclamació de responsabilitat patrimonial per les lesions que es va fer en una caiguda a Blondel fa dos anys, a causa del mal estat del paviment. A més, ha estimat una altra reclamació d’una altra veïna a qui pagarà 1.010 euros per una altra caiguda.

Encara que potser l’import més elevat que ha hagut d’afrontar el consistori per aquestes casuístiques són els 27.400 euros a un motorista accidentat per un clot a la calçada de l’avinguda Indústria, el vial principal del polígon El Segre, que va dictaminar la Comissió Jurídica Assessora de Catalunya, com va publicar aquest diari. El sinistre va tenir lloc l’any 2016 i la resolució data d’aquest exercici.

A punt la inspecció de la canonada principal de la rambla d’Aragó Un carril de circulació de la rambla d’Aragó va estar ahir tallat durant tot el matí per facilitar la inspecció d’una de les canonades principals de Lleida per part de la concessionària del servei d’aigua de la ciutat, FCC-Aqualia. Per a aquests treballs es va utilitzar un sistema innovador de gas traçador, que permet confirmar amb molta precisió si hi ha punts de fuita i, després, facilita l’excavació en el cas que s’hagi de portar a terme una reparació, amb la consegüent reducció de les molèsties als ciudadanos. A més, aquest procediment resulta innocu per al medi ambient. Fonts d’Aqualia van indicar que la revisió no va detectar grans problemes en la conducció, encara que van precisar que no disposaran de l’informe complet fins a la setmana que ve. La canonada que van revisar té un diàmetre de 450 mil·límetres i distribueix l’aigua des dels dipòsits des de la Seu Vella fins a la zona de Ronda i Universitat.

tracking