SEGRE

PAERIA URBANISME

El ple aixeca la suspensió de les llicències pel nou POUM amb els vots a favor del govern

Postius diu que així se soluciona l’actual “col·lapse” en la tramitació de projectes i dóna seguretat als inversors || El PSC hi vota en contra al veure efectes “irreversibles” sobre la ciutat” i Cs i PP s’abstenen

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Paeria va aprovar ahir aixecar la suspensió de la concessió de les llicències urbanístiques que havien estat paralitzades després de l’aprovació inicial del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) amb els vots a favor de l’equip de govern (ERC, JxLleida i Comú), la negativa del PSC i l’abstenció de Ciutadans i Partit Popular.

L’anul·lació d’aquesta suspensió, que estava vigent des del maig del 2018, comportarà que les sol·licituds de llicència d’obra que es presentin hagin de complir només amb el planejament del 1995, ja que fins ara s’havien d’ajustar tant a aquesta normativa com a la que estava tramitant l’anterior govern municipal.

Amb l’aixecament de la suspensió, les llicències hauran d’estar basades en el planejament del 1995

Per la seua banda, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va assenyalar que amb aquesta decisió “donem seguretat jurídica als inversors i a tota la ciutadania”, ja que actualment “hi havia un col·lapse en la tramitació de les llicències i una acció política no pot entorpir el desenvolupament de la ciutat”.

Així mateix, va apuntar que el següent pas serà refer el POUM que l’anterior govern socialista va aprovar inicialment amb l’objectiu de “fer-ho de forma consensuada amb totes les entitats i sectors”. Al seu torn, va acusar l’anterior govern socialista de voler “imposar un model de ciutat que nosaltres rebutgem pel fons i les formes”.

Per la seua banda, el portaveu del grup socialista, Jaume Sellés, va lamentar la decisió de l’equip de govern advertint que “afectarà de forma irreversible la ciutat” i va criticar que “rebutgi el nostre oferiment d’establir un pacte per al desenvolupament urbanístic de la ciutat”. Sellés va afegir que l’aixecament de la suspensió de llicències “és un plantejament nociu que afectarà especialment el Centre Històric, ja que el pla aprovat inicialment permetia fer inversions amb la condició que primer es fessin al Barri Antic”. El portaveu socialista va concloure que “tant de bo ens equivoquem, però si realment passa el que advertim ens sentiran. Allà vostès”.

Pel que fa als grups que es van abstenir, la portaveu de Ciutadans, Ángeles Ribes, va retreure al govern municipal que “ni vostès mateixos no saben què fer amb el planejament urbanístic de la ciutat” i els va instar que, abans de prendre qualsevol decisió, “expliquin a la ciutadania i els grups el que pretenen fer, vostès són els que han de decidir-ho”. Al seu torn, la regidora del Partit Popular Marisa Xandri no va entrar a valorar l’aixecament de la tramitació de les llicències, però va considerar que “no és normal aquesta pràctica” i va demanar al govern que “faci bé les coses i derogui directament l’aprovació inicial del POUM”.

Els edils de l’equip de govern i del grup socialista, al votar un punt al ple d’ahir.

Els edils de l’equip de govern i del grup socialista, al votar un punt al ple d’ahir.MAITE MONNÉ

tracking