SEGRE

SANITAT EQUIPAMENTS

La clínica L'Aliança no obrirà finalment fins al desembre

Descarta ara reobrir parcialment a finals d’octubre || La constructora s’ha compromès a tenir a punt l’obra llavors

Fa dos setmanes, les obres van obligar a tallar Prat de la Riba.

Fa dos setmanes, les obres van obligar a tallar Prat de la Riba.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Clínica de Ponent (antiga L’Aliança) no reobrirà finalment les portes fins al mes de desembre, malgrat que el mes de juliol passat va notificar al departament de Salut que a finals d’octubre reprendria l’activitat amb l’obertura de la planta baixa, una planta d’hospitalització i els quiròfans. Fonts del centre van informar a aquest diari que l’empresa que executa les obres de rehabilitació de l’edifici s’ha compromès a tenir-les a punt a finals d’any. En aquest sentit, van indicar que han optat per obrir tot el centre d’una vegada en lloc de fer-ho en dos fases per les dificultats que comportaria compaginar durant dos mesos l’activitat assistencial amb els treballs, tenint en compte a més que la planta baixa és el lloc d’entrada dels materials necessaris per a les obres.

Les obres de reforç integral de l’estructura de la clínica van començar a principis d’aquest any, després que l’11 d’octubre del 2018 hagués de ser desallotjada a l’aparèixer una gran esquerda a la segona planta. El centre està tancat des d’aleshores i la rehabilitació ha inclòs la demolició i posterior reconstrucció de bona part de les dependències interiors. La propietària, la mútua Divina Pastora, inverteix uns vuit milions d’euros en aquesta actuació. Un total de 177 dels 215 empleats estan afectats per un ERO a l’espera de la reobertura del centre hospitalari. Els que han continuat treballant són els de les consultes externes, que estan ubicades a l’immoble annex que dóna al passatge de la Premsa.

El pròxim dia 11 d’octubre es complirà un any del tancament del centre a causa d’una gran esquerda

Malgrat el tancament de la clínica, el departament de Salut ha mantingut vigent el concert pel qual cada any li deriva activitat pública. Clínica de Ponent utilitza en determinats dies i hores les dependències d’altres centres sanitaris amb els quals ha assolit acords per tal de poder assumir aquesta activitat. Des del setembre del 2016, Clínica de Ponent està gestionada pel grup Mi Tres Torres de Barcelona, el contracte de la qual amb Divina Pastora inclou una opció de compra.

tracking