SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA FAMILIAR

Detinguda una lleidatana per apunyalar el seu fill de 17 anys

Els fets van tenir lloc a finals d’agost i la dona està acusada d’un homicidi en grau de temptativa || El menor, de disset anys, havia estat denunciat per maltractar els seus pares i els avis

Vista de la seu dels jutjats a Lleida, on va declarar la mare després dels fets a finals d’agost.

Vista de la seu dels jutjats a Lleida, on va declarar la mare després dels fets a finals d’agost.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una veïna de Lleida es troba en presó preventiva acusada d’un delicte d’homicidi en grau de temptativa al ser acusada d’apunyalar el fill adolescent després d’una discussió familiar. Fonts solvents van assenyalar a SEGRE que els fets van tenir lloc a finals d’agost quan la dona, arran d’una discussió amb el seu fill de 17 anys, amb el qual arrossegava problemes familiars a causa de la conflictivitat del menor, li va assestar entre tres i quatre punyalades. El menor va ingressar a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, tot i que la seua vida no va córrer perill malgrat que les ferides es van produir a prop d’òrgans vitals. La dona va ser detinguda pels Mossos d’Esquadra i, després de comparèixer al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Lleida, es va decretar ingressar-la en presó preventiva i sense fiança a petició de la Fiscalia. La causa judicial està oberta per un delicte d’homicidi en grau de temptativa, tot i que encara s’han de practicar més diligències, segons van assenyalar fonts judicials. Per la seua banda, el menor va abandonar l’Arnau i actualment es troba ingressat a l’hospital Santa Maria, a causa de problemes mentals i amb el consum de substàncies, per la qual cosa està rebent tractament psicològic. Fonts solvents van assenyalar que, dies abans que es produís l’agressió, els avis de l’adolescent havien presentat una denúncia contra ell als Mossos per maltractament. Així mateix, els pares havien posat en coneixement de les autoritats la situació de maltractament que patien per part del seu fill, encara que s’havien mostrat reticents a denunciar-lo formalment a la policia. No obstant, sí que havien iniciat un procediment per ingressar-lo en alguna institució on pogués ser tractat de l’addicció a les drogues, la qual cosa agreujava la seua salut mental, i, com a conseqüència, l’agressivitat.

Fonts pròximes van assenyalar que l’adolescent, amb una complexió corpulenta, havia causat aldarulls amb els pares i amb els avis, que s’havien vist desbordats pels conflictes que arrossegaven des de feia anys a causa de l’agressivitat del menor. Es tracta de l’únic fill del matrimoni, la família paterna del qual és de Lleida ciutat i la materna, de Torrelameu.

Dies abans del succés, els avis de l’adolescent el van denunciar als Mossos per maltractar-los

El menor de 17 anys està actualment ingressat a l’hospital Santa Maria, on rep tractament

A començaments d’any, l’Audiència de Lleida va condemnar a deu anys de presó i deu més de llibertat vigilada el jove de Bellvís que el 7 d’abril del 2017 va matar la seua mare i va ferir greument el germà. Després d’un acord entre acusacions i defensa, el tribunal va aplicar al parricida l’eximent incompleta d’alienació mental ja que, en el moment dels fets, tenia una esquizofrènia paranoide subcrònica, amb trastorn i dependència per l’abús de l’alcohol i cànnabis, agreujada per un mal compliment terapèutic.

Creixen un 15% els imputats per violència familiar l’últim any

Les causes judicials per violència familiar van augmentar un 15% l’any passat a Lleida. Segons l’última Memòria de la Fiscalia, els jutjats van instruir un total de 302 diligències per violència familiar i es van dictar 83 sentències, de les quals 33 van acabar en absolució. Un any més, augmenten els casos que acaben als jutjats de fills maltractats per part dels progenitors. El 2018, els jutjats de Lleida van tenir coneixement de 98 casos de fills maltractats enfront dels 81 d’un any abans. També augmenten les causes per pares víctimes de violència per part dels fills, amb 68 casos el 2018 davant els 62 del 2017. Així mateix, 13 víctimes més eren néts dels agressors i 21, avis. Segons assenyala la memòria del Ministeri Públic, els tribunals van atorgar un total de 52 ordres de protecció a víctimes de violència familiar a la província de Lleida. Al llarg de tot l’any passat, se’n van sol·licitar 168, un 20% més. Així mateix, un total de 18 menors van ser imputats l’any passat per violència domèstica, dos més que un any abans. Tres més van ser acusats de maltractar les seues parelles.

tracking