SEGRE

SANITAT QUEIXA

Denuncia que va haver d'esperar cinc dies per ser operada a l'Arnau de Vilanova de Lleida

El centre no tenia quiròfans disponibles malgrat ser una intervenció urgent

Imatge d’arxiu de la sala d’espera d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova.

Imatge d’arxiu de la sala d’espera d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una jove de Lleida va haver d’esperar cinc dies per ser operada d’una fractura de tíbia i peroné a l’hospital Arnau de Vilanova al no haver-hi sales d’operacions disponibles, malgrat que li van indicar que havia de ser intervinguda d’urgència. Els fets van tenir lloc l’11 de setembre passat quan l’Alba, una veïna de Lleida de 21 anys, va patir una fractura de tíbia i peroné mentre feia excursionisme a Lladorre (Pallars Sobirà).

La van portar a l’hospital de Tremp, d’on va haver de ser traslladada a l’Arnau de Vilanova per ser intervinguda d’urgència. No obstant, quan va arribar a aquest hospital li van notificar que aquell dia no podia ser operada ja que en aquell moment hi havia urgències prioritàries “que col·lapsaven l’única sala quirúrgica destinada a urgències de l’hospital”.

La jove va explicar que va passar la nit ingressada a planta amb l’esperança que l’endemà pogués ser operada, però no va ser així. Aquell dia la van rentar per preparar-la per a l’operació i va estar en dejú, però li van notificar que, a causa d’una complicació a Urgències, la intervenció s’havia d’ajornar a l’endemà. Una situació que es va repetir els dies 13, 14 i 15, la qual cosa va comportar que, segons va detallar, se li inflessin els peus, perdés mobilitat i haguessin d’administrar-li calmants per al dolor de forma constant.

Finalment, va ser operada el dilluns 16 i va rebre l’alta hospitalària l’endemà, el dia 17. Arran de la demora per operar-la, va decidir presentar una reclamació per denunciar que “només hi ha una sala activa per operar d’urgència a tot l’hospital”. Així mateix, va assenyalar que “el tracte i l’atenció del personal de planta i els doctors ha estat excel·lent”, però lamenta que “la situació de les llistes d’espera per ser operat és desesperant” i que “la sanitat pública no ofereixi més opcions per ser intervingut d’urgència que haver d’esperar que hi hagi una sala d’operacions lliure”. Per això, va tramitar aquesta queixa “perquè ningú més no hagi de viure una situació similar a la que he patit”.

Un portaveu de l’Arnau de Vilanova va assenyalar que “durant les primeres 48 hores en què la pacient va ser ingressada, la sala d’operacions de Traumatologia va ser utilitzada per a casos més urgents”, i que durant el cap de setmana “no hi havia cap quiròfan específicament per a Traumatologia”. Així mateix, va remarcar que la jove va ser atesa en tot moment.

tracking