SEGRE

LLEURE EQUIPAMENTS

Els firaires de Lleida es plantegen deixar la concessió de les firetes si la Paeria no l'abarateix

Denuncien que al duplicar-se els costos d’instal·lació només han omplert el 50% de l’espai durant les Festes de la Tardor || Demanen al consistori que els ajudi a costejar la neteja, llum, seguretat i publicitat

El recinte de les firetes a l’antiga Hípica té ocupat un 50% de la seua capacitat.

El recinte de les firetes a l’antiga Hípica té ocupat un 50% de la seua capacitat.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Provincial d’Industrials Firaires de Lleida sol·licitarà una reunió amb la propietària del solar de les firetes, l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU), per renegociar el contracte de concessió i evitar renunciar a l’adjudicació. El motiu és que les despeses de l’entitat s’han duplicat amb relació a l’anterior recinte, a Copa d’Or, a causa de l’elevat import de l’adjudicació de la concessió de 181.000 euros anuals durant set anys, a banda d’haver de sufragar els costos de neteja, seguretat, publicitat, aigua i llum, tal com indica el plec de condicions del contracte. Una situació que alguns firaires no poden assumir.

“De mitjana, a cada firaire ens costa 3.000 euros la instal·lació, mentre que a l’antiga ubicació eren 1.200”, va explicar ahir Hugo García, el president de l’associació, que va afegir que “en aquestes festes molts han optat per no venir”. I és que només està ocupat el 50 per cent del terreny de l’antiga Hípica, amb un total de 35 atraccions, malgrat que l’Associació de Firaires de Lleida compta amb 60 socis. García també va explicar que el preu del sòl ha passat, respecte a Copa d’Or, dels 60 euros el metre quadrat a 180.

Davant d’aquesta situació, els firaires veuen necessari renegociar el contracte i sol·liciten la col·laboració de la Paeria, amb què encara no han parlat des que es va formar el nou govern. “A totes les ciutats, els ajuntaments ajuden a costejar les despeses i ara mateix a Lleida això no passa, per la qual cosa els demanarem ajuda per a la neteja, seguretat, llum, publicitat i aigua”, va manifestar García, que va afegir que “no volem renunciar a l’adjudicació, però si no trobem una solució conjunta haurem de fer-ho”.

Respecte a l’afluència de públic aquest cap de setmana passat, va subratllar que “ha estat un èxit, però creiem que fa falta una parada de taxis i d’autobusos, més bons aparcaments i accessos, perquè ve molta gent a peu”.

Avui és el dia de preus populars per als més petits i a partir del dia 2 s’oferirà 2x1 en tiquets. Els firaires se n’aniran el diumenge 6 d’octubre.

tracking