SEGRE

SERVEIS CONFLICTE

Endesa assegura que la seua voluntat és “no tallar la llum a cap família”

Avui acaba el termini que la companyia va enviar a la Paeria perquè aboni el 50% del deute de 1.261 usuaris || Espera poder acordar un conveni amb el Govern

Representants dels ajuntaments advertits per Endesa a la reunió del passat dia 6 a Terrassa.

Representants dels ajuntaments advertits per Endesa a la reunió del passat dia 6 a Terrassa.RAFEL CASANOVA BCF

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avui conclou el termini que Endesa va donar al juliol als ajuntaments per pagar el 50% del deute que acumulen 25.000 famílies vulnerables, 1.261 de les quals són de Lleida ciutat i que deuen 1,5 milions d’euros, per no tallar-los la llum. No obstant, fonts de la companyia elèctrica van assenyalar ahir que “la nostra voluntat és no tallar el subministrament a cap família” i confien que pròximament puguin asseure’s a negociar un acord amb les administracions per sufragar el deute pendent. “Aquest és el principal objectiu que tenim des d’Endesa, arribar a un acord, ja que fa quatre anys que el reclamem i creiem que això serà útil tant per a les institucions com per a les famílies vulnerables”, va assenyalar un portaveu, que es va mostrar optimista sobre que les negociacions arribin a bon port. Així mateix, des de la companyia van posar èmfasi en el fet que “en quatre anys no hem tallat la llum a cap família vulnerable”.

Per la seua part, el tinent d’alcalde de Vivienda, Sergi Talamonte, va dir que, fins al dia d’ahir, no li constava que Endesa s’hagués posat en contacte amb la Paeria, ja sigui per advertir que començarà a tallar la llum a les famílies vulnerables o per negociar el pagament del deute. En el seu moment, l’alcalde, Miquel Pueyo, va dir que no acceptaria “cap xantatge” per part d’Endesa i va advocar per condonar el cent per cent del deute de les 1.261 famílies afectades emparant-se en la llei 24/2015, que prohibeix els talls de subministrament a persones en situació de vulnerabilitat. Precisament, el ple va aprovar aquest divendres passat una moció contra els talls de llum a famílies vulnerables i demana a la Generalitat que assumeixi el lideratge per defensar els drets energètics, alhora que reclama la condonació del deute.

Una postura que també va adoptar ahir el consistori de Barcelona a través d’una declaració institucional. Per la seua banda, la Generalitat ha advertit Endesa que si talla la llum a famílies vulnerables pot rebre sancions.

tracking