SEGRE

EDUCACIÓ SALUT

Més oli d'oliva a les escoles i menys carn roja i precuinats

Recomanació de Salut arran d’analitzar menús

Imatge d’alumnes de Primària en una promoció de consum de pera.

Imatge d’alumnes de Primària en una promoció de consum de pera.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència de Salut Pública de Catalunya recomana que l’oli d’oliva sigui més habitual a l’hora cuinar els menús dels menjadors escolars i continuar reduint els precuinats i la carn roja.

L’agència ha avaluat 908 menús durant el 2018 a Catalunya, la majoria a l’escola pública (77%). Com a aspectes positius, destaca que el 98% ofereix diàriament fruita o hortalisses fresques, que el 90% ofereix llegums d’una a dos vegades a la setmana, i que el 72% ofereix fruita entre quatre i cinc vegades.

El 98% dels menús escolars avaluats a Catalunya ofereix fruita o verdura fresca diària

Assenyala que en el 93% dels centres s’utilitza oli d’oliva per amanir i que cap de les escoles de Primària tenia màquines expenedores d’aliments i begudes a disposició dels alumnes.

Al capítol de millores, Salut Pública també aposta per augmentar encara més la freqüència en l’oferta d’ou al segon plat, l’amanida com a guarnició i la fruita de postres.

El programa de revisió de menús escolars a Catalunya (Preme) ha aconseguit la xifra més alta de menús avaluats. Consisteix en una revisió de la programació dels menús que se serveixen en menjadors escolars amb l’elaboració d’un informe amb suggeriments per millorar la qualitat de l’oferta, i és fruit d’un acord del 2006 entre la conselleria de Salut i la d’Educació.

En el proper curs escolar, el programa iniciarà una nova fase que inclourà una avaluació presencial dels menús servits, així com informació sobre el grau de satisfacció expressada pels comensals habituals del servei de menjador, en una selecció de centres.

Per sol·licitar la revisió d’un menú cal omplir un formulari a la pàgina web de l’Agència de Salut Pública.

tracking