SEGRE

LABORAL FUNCIÓ PÚBLICA

UGT diu que la Paeria posa en risc l'estabilització de centenars d'interins

Malestar al frenar el ple un primer procés

Imatge del ple que es va celebrar divendres passat.

Imatge del ple que es va celebrar divendres passat.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat UGT, el de més representació a l’ajuntament, ha difós un comunicat intern en el qual denuncia que la Paeria posa en risc el pla d’estabilització per convertir en funcionaris interins amb diversos anys d’antiguitat. Després que el ple aprovés divendres paralitzar temporalment el procés d’estabilitat aprovat per a 93 places, arran d’una moció del sindicat CGT, UGT es pregunta què passarà amb els aproximadament tres-cents empleats més que estan en una situació similar.

Així, pregunta què passa amb la nova oferta d’estabilització que s’havia d’aprovar per a interins que van complir tres anys treballant abans del 31 de desembre del 2017. Segons afirma, són més de cent, i afegeix que hi ha cinquanta treballadors laborals indefinits “en frau de llei”, així com desenes de treballadors d’organismes autònoms que fan anys que encadenen contractes precaris. Finalment, subratlla que la normativa estableix que el procés de funcionarització d’interins s’ha d’aprovar abans del pròxim 31 de desembre perquè pugui fer-se.

Freixanet garanteix que faran tot el necessari per estabilitzar el màxim de places possible

La tinenta d’alcalde responsable de Recursos Humans, Jordina Freixanet, va destacar que l’acord del ple només frena els tràmits per a l’estabilització d’aquestes noranta-tres places fins, com a màxim, al març, a l’espera que el Tribunal Europeu decideixi si aquest tipus de treballadors poden convertir-se en fixos sense cap prova.

Així mateix, va assegurar que estan revisant totes les places per veure quines compleixen les condicions per a un altre procés d’estabilització, que va garantir que s’aprovarà abans de finals d’any. A més, va dir que l’acord del ple és idèntic a l’aprovat per altres ajuntaments i va considerar que el que demanen UGT i CGT és “complementari”.

tracking