SEGRE

El Constitucional avala que els estudiants catalans puguin fer la prova final de Primària en castellà

El Govern diu que la prova de la Lomce no es va arribar a fer i no li afecta la sentència del tribunal

Imatge d'arxiu de les proves de competències de sisè de primària.

Imatge d'arxiu de les proves de competències de sisè de primària.Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ple del Tribunal Constitucional (TC) ha avalat que els estudiants catalans puguin realitzar la prova d’avaluació final d’Educació Primària també en castellà i no només en català, com defensava la Generalitat, que fa tres anys va recórrer el Reial Decret 1058/2015 sobre aquestes proves d’avaluació en considerar que vulnerava les competències de Catalunya.

Segons la sentència del Ple del TC, pares, mares o tutors legals poden elegir si els seus fills realitzen aquesta prova en llengua castellana o la llengua cooficial corresponent", i desestima el "conflicte positiu de competències" que va presentar el Govern de la Generalitat el 2016.

Fa tres anys, el TC va admetre a tràmit el conflicte de competència promogut per la Generalitat contra la regulació d’aquestes proves establertes en la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (LOMCE), que va ser aprovada el 2013 pel Partit Popular.

Segons va argumentar el Govern, presidit llavors per Carles Puigdemont, el reial decret de les proves d’avaluació de Primària vulnerava la competència de la Generalitat en matèria educativa i en matèria de llengua pròpia, i suposava una vulneració del règim lingüístic de l’ensenyament a Catalunya establert per l’Estatut.

El Govern català diu que la prova de la Lomce no es va arribar a fer

Per la seua part, la Conselleria d’Educació de la Generalitat ha assegurat aquest dimecres que la prova de Primària que contemplava la Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) no es va arribar a fer a Catalunya pel que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) "no afecta", han informat a Europa Press fonts del departament.

tracking