SEGRE

TRIBUNALS POLÍTICA

La Junta Electoral ordena a la Paeria retirar la pancarta i el llaç groc

Li dóna 24 hores, arran d’una denúncia de Ciutadans || Pueyo diu que ahir no havien rebut cap notificació, per la qual cosa el termini encara no havia començat

Imatge del llaç groc a la façana de la Paeria.

Imatge del llaç groc a la façana de la Paeria.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Lleida va donar ahir a la Paeria un termini de 24 hores per retirar la pancarta i el llaç groc penjats a les dos façanes del palau de la Paeria en suport als polítics independentistes empresonats i a l’estranger. El grup municipal de Ciutadans va presentar ahir al matí una denúncia a la Junta que va ser estimada al cap de poques hores per unanimitat. La resolució dictamina que “tals elements estan prohibits en edificis públics, segons l’acord de la Junta Electoral Central de l’11 de març del 2019, segons el qual el llaç groc i l’estelada són símbols partidistes utilitzats per formacions electorals que es presenten a les eleccions”.

Tanmateix, l’alcalde, Miquel Pueyo, va afirmar ahir a la tarda que encara no havia rebut cap notificació de la Junta, sinó un avís que la rebrien, per la qual cosa va considerar que encara no havia començat el termini de 24 hores. Va afegir que quan rebés la resolució la traslladarien al secretari general perquè analitzi què cal fer.

La portaveu de Cs, Ángeles Ribes, es va mostrar satisfeta per la “celeritat” de la Junta Electoral i va veure lògica la decisió. Va recordar que l’acord de la Junta s’expressa en el mateix sentit que els adoptats en anteriors eleccions.

No obstant, la regidora de Cs va lamentar haver d’anar als tribunals per “defensar els drets dels ciutadans davant de l’administració” i va assegurar que hi ha els qui “confonen l’ajuntament o qualsevol altra institució amb la seu del seu propi partit polític”. Per a Ribes, aquesta resolució ha de ser un “precedent” per a l’actual equip de govern de la Paeria, a l’afirma que la jurisprudència “és molt clara” respecte a la neutralitat dels espais públics.

També va recordar que “a les passades eleccions generals ja vam denunciar els llaços i pancartes que penjaven als despatxos d’ERC, el Comú i la CUP”. L’exregidor de la CUP Pau Juvillà té un judici pendent per no retirar els llaços del seu despatx municipal.

Per la seua part, la presidenta del PP a Lleida, Marisa Xandri, va afirmar que el seu grup també va presentar una denúncia davant de la Junta Electoral demanant la retirada de la pancarta i el llaç.

tracking