SEGRE

ESNOTICIA

Milers de lleidatans reivindiquen l'1-O i diuen que “ho tornarem a fer”

Uns 5.000 manifestants a la capital segons la Urbana, 10.000 segons l’organització

La marxa va arrancar a Ricard Viñes i va acabar al costat del CAP de Cappont. A la imatge, a l’altura del pont de la Universitat.

La marxa va arrancar a Ricard Viñes i va acabar al costat del CAP de Cappont. A la imatge, a l’altura del pont de la Universitat.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 5.000 persones segons la Policia Local i 10.000 segons els organitzadors es van manifestar ahir a Lleida ciutat per reivindicar el referèndum de l’1-O als dos anys de la seua celebració i proclamar que “ho tornarem a fer”. Hi va haver marxes en municipis de Lleida i de tot Catalunya per defensar “el mandat de l’1-O” cap a la independència.

Milers de lleidatans van marxar ahir pels carrers de la capital per reivindicar el referèndum d’independència celebrat l’1 d’octubre del 2017, advertir que “ho tornarem a fer” i instar les institucions i partits a no fer “ni un pas enrere” en la consecució de la República amb mètodes pacífics. La marxa va arrancar a la plaça Ricard Viñes i va acabar vora el CAP de Cappont, a l’espai que es preveu que sigui batejat com a plaça 1 d’Octubre, d’acord amb el que ha aprovat la Paeria. Segons la Guàrdia Urbana, unes 5.000 persones van participar a la marxa, mentre que els organitzadors van assegurar que van ser més de 10.000.

Amb el lema “Ho tornarem a fer” presidint la manifestació, la marea humana va avançar per rambla d’Aragó i avinguda Catalunya corejant consignes en les quals demanaven l’alliberament dels polítics independentistes presos i dels 7 membres dels CDR detinguts la setmana passada, el retorn dels exiliats i materialitzar la independència com més aviat possible. “Som tossuts i no ens cansarem de reivindicar el mandat de l’1 d’octubre, que vam guanyar i que ho tornaríem a fer”, va dir el president de l’ANC a Lleida, Jordi Alsina. Els manifestants van recórrer després el pont de la Universitat i l’avinguda València fins a arribar al carrer Riu Ebre esgrimint estelades, cartells improvisats i fins i tot una urna del dia del referèndum. Ja davant del CAP de Cappont, es va procedir a la lectura del manifest, que va proclamar que “no acceptarem cap altra cosa que no sigui la independència”, va reivindicar el pacifisme de l’independentisme i va criticar la “deriva repressiva” de l’Estat.

D’altra banda, el president de la comissió de l’1-O de la Paeria, Josep Maria Currià, va fer una crida per recopilar material de les càrregues de l’1-O a Lleida. La comissió ja podrà començar a recopilar material a partir de la setmana que ve.

La marxa va arrancar a Ricard Viñes i va acabar al costat del CAP de Cappont. A la imatge, a l’altura del pont de la Universitat.

La marxa va arrancar a Ricard Viñes i va acabar al costat del CAP de Cappont. A la imatge, a l’altura del pont de la Universitat.ITMAR FABREGAT

tracking