SEGRE

EDUCACIÓ FUNCIÓ PÚBLICA

Una de cada 3 places de les oposicions de professors d'FP ha quedat vacant

Una de cada 3 places de FP de les oposicions ha quedat vacant || CCOO critica que el procés ha sigut “caòtic”

Inici de les oposicions en un centre de Lleida el juny passat.

Inici de les oposicions en un centre de Lleida el juny passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ni més ni menys que 458 de les 1.401 places de professor de Formació Professional convocades a les oposicions celebrades aquest estiu han quedat desertes, la qual cosa suposa un terç del total, malgrat que hi havia gairebé 5.000 inscrits per optar-hi. En concret, hi havia 759 places de professor de Secundària de diferents cicles formatius, i unes altres 642 de professors tècnics de FP. De les primeres, han quedat desertes 209, mentre que a les segones el percentatge encara és més alt, ja que les que han quedat en aquesta situació són 249. Al contrari, a les oposicions a mestres de Primària, les places que no seran ocupades en propietat són mínimes, només 68 de les 3.604 convocades.

El sindicat CCOO reclama al departament d’Educació que torni a convocar totes les places vacants en les noves oposicions previstes per a aquest curs. Un responsable del sindicat a Lleida va destacar que al llarg de les proves hi va haver múltiples queixes dels aspirants. “Ha estat tot molt caòtic, hi havia falta de coordinació entre les comissions de selecció o interpretacions molt restrictives de les bases, com per exemple que si un aspirant tenia el títol oficial de dos màsters, al fer el barem els mèrits només li donaven els punts d’un perquè en aquest apartat de les bases figurava màster en singular”, va destacar.

CCOO reclama a Educació que torni a convocar totes les places que han quedat desertes

També va considerar que els docents que no han superat les proves es troben en “una situació d’indefensió, perquè els que no superen el procediment no reben cap explicació d’en què han fallat, per la qual cosa tampoc no saben què és exactament el que se’ls demanava”. “Em sorprèn molt que gent que fa molts anys que està treballant com a interina no aprovi”, va concloure.

El departament d’Educació es va comprometre a convocar oposicions per cobrir 20.000 places en quatre anys, amb l’objectiu de reduir el percentatge d’interins al 8%, límit que la Unió Europea ha fixat per al conjunt de les administracions dels seus països membres. CCOO indica que si les places desertes no s’afegeixen a les convocatòries previstes difícilment s’assolirà aquest objectiu.

tracking